CCarisma sau farmecul personal

Carisma este o combinatie de putere si placere, mai bine zis atractie sau caldura. Persoanele carsimatice nu sunt niste persoane autoritare care sa domine pe cei din jur prin forta, ci mai degraba acestea domina pe ci din jur sau mai bine zis cuceresc, prin siguranta de sine si simpatie adresata celor din jur.

Deci, pentru a te face mult mai placut si mai inteles de catre cei din jur, ar fi bine sa zambesti cat mai mult(dar nu acel tip de zambet prostesc), sa afisezi un zambet cald si sa te faci placut de cei din jur prin intermediul increderii de sine, a calitatilor si cunostintelor tale, si a faptului ca esti un vorbitor grozav, dar si un ascultator  bun.

Atunci cand ai de facut o prezentare orala sau trebuie sa te infatisezi in fata unui public mai numeros, este bine sa gesticulezi(nici foarte tare, ca un dictator, dar totusi) pentru a-ti intari cuvintele tocmai prin intermediul semnelor, schemelor si reprezentarilor a ceea ce vrei sa spui.

Limbajul non-verbal, corporal si mimica fetei, sunt foarte importante si ele in reusita unei prezentari, si de asemenea iti vor da si tie acea abilitate de a te face inteles mai usor, iar oamenii vor aprecia faptul ca in loc sa le arati ceva pe un ecran, mai degraba le prezinti asta din minte, prin gesturi si prin analogii.

De asemenea, importanta pentru a te face placut de catre cei din jur este si inteligenta emotionala si stabilitatea emotionala. Daca tu te vei pierde imediat ce o persoana va spune ceva negativ in legatura cu relatarea ta sau daca se va uita cu un ochi mai critic la tine, atunci inseamna ca esti o persoana stabila si sigura pe sine, care nu intra in panica imediat ce un individ nu este de acord cu ea.

Este foarte important sa-ti mentii calmul, sa gandesti la rece si sa fii cat mai linistit si sa nu te arati tulburat de factorii din jur, desi nici o nepasare totala nu va fi o atitudine tocmai potrivita din partea ta.

 


admin Avatar


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *