TTop 9 Sanctuare Naturale in Satu Mare

Top 9 Sanctuare Naturale din Satu Mare – O aventură în sălbăticie

Într-o lume aglomerată și mereu în mișcare, ne este din ce în ce mai greu să ne conectăm cu natura și să ne bucurăm de liniștea și frumusețea ei. Din fericire, în județul Satu Mare există numeroase sanctuare naturale care ne oferă o oază de relaxare și liniște, departe de zgomotul și agitația orașului. Descoperă împreună cu noi top 9 sanctuare naturale din Satu Mare, locuri încântătoare și bogate în biodiversitate, unde te poți bucura de aer curat și priveliști spectaculoase.

1. Rezervația Naturală “Pădurea Craiului”

Situată în apropierea satului Căuaș, rezervația “Pădurea Craiului” este un loc de o frumusețe rară, în care poți admira stejari seculari și alte specii de arbori și ierburi rare. Aici vei găsi o varietate de plante medicinale și aromatice, precum și o mulțime de păsări și mamifere, cum ar fi cerbul carpatin și veverița.

2. Parcul Natural “Negru Vodă”

Aflat în apropierea orașului Negrești-Oaș, parcul natural “Negru Vodă” este o bijuterie a județului Satu Mare. Aici vei găsi pâlcuri de pădure, pajiști și dealuri, care găzduiesc o mare varietate de plante și animale. Peisajul deosebit și aerul curat îți vor oferi o experiență memorabilă.

3. Lacul Morăreni

Acest lac de origine glaciară este un adevărat paradis pentru iubitorii de natură și sporturi acvatice. Aflat la poalele Munților Gutâi, lacul Morăreni este un loc ideal pentru pescuit, plimbări cu barca și drumeții în natură. Aici vei putea admira pești rar întâlniți în alte zone, precum lipanul și pastravul.

4. Rezervația Naturală “Balta cu Nuferi”

Situată în comuna Socond, rezervația “Balta cu Nuferi” este un loc fascinant și plin de culoare. Aici poți admira o varietate de nuferi, precum și alte plante acvatice, care îți vor încânta privirea și îți vor oferi un sentiment de pace și armonie.

5. Cheile Tătarilor

Aceste chei spectaculoase sunt un adevărat paradis pentru iubitorii de drumeții și escaladări. Aici vei putea admira peisaje impresionante și vei putea face o pauză în natură, departe de agitația orașului.

6. Parcul Natural “Codru de Vest”

Acest parc natural este situat în apropierea orașului Carei și este o zonă deosebit de bogată în biodiversitate. Aici vei putea admira numeroase specii de păsări și mamifere, precum și o varietate de plante rare și protejate.

7. Pădurea Zăvoi

Situată în apropierea municipiului Satu Mare, pădurea Zăvoi este o destinație perfectă pentru o plimbare în natură sau o excursie cu bicicleta. Aici vei putea admira o mulțime de specii de arbori și păsări, precum și o varietate de plante medicinale.

8. Lacul Strâmbu

Acest lac de acumulare este un loc perfect pentru relaxare și recreere, fiind situat într-o zonă împădurită și liniștită. Aici poți face o plimbare cu barca, poți pescui sau poți pur și simplu admira priveliștile spectaculoase.

9. Parcul Natural “Riviera”

Aflat în apropierea orașului Satu Mare, parcul natural “Riviera” este un loc ideal pentru o plimbare în natură sau o sesiune de jogging. Aici vei găsi pajiști, păduri și dealuri, care găzduiesc o mare varietate de plante și animale sălbatice.

În concluzie, județul Satu Mare este o adevărată comoară pentru iubitorii de natură și aventuri în sălbăticie. Aceste 9 sanctuare naturale sunt doar câteva dintre numeroasele locuri minunate pe care le poți descoperi aici. Așa că nu mai sta pe gânduri și porniți într-o aventură în sălbăticie, pentru a te bucura de frumusețea și liniștea naturii.


Prog Avatar


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *