Tipuri moderne de publicitate

Tipuri moderne de publicitate

Unele legi nationale ale anumitor tari din lume au interzis promovarea si publicitatea efectuata produselor ca tigarile si alcoolul. Datorita acestui lucru, mai multe branduri umbrela au venit cu o tehnica speciala care promoveaza doar numele brandului umbrela care, binenteles, aminteste de asemenea consumatorilor de produsele care au fost interzise de la a  li se face publicitate. De exemplu, Kingfisher nu trebuie sa isi promoveze berea produsa atunci cand numele de brand, de asemenea in legatura cu avionul, este promovat in mod public.

Publicitatea sau pixel advertisingul este un nou tip de publicitate pe Internet in care costurile unei reclame sunt calculate bazat pe numarul de pixeli care il ocupa. Aceasta forma de publicitate este originara din anul 2005, atunci cand un student britanic Alex Tew a lansat un site web numit The Million Dollar Homepage unde oamenii din publicitate  puteau cumpra spatiu publicitar la o rata de 1$ per pixel cu un spatiu limitat la un milion de pixeli.

In plus fata de optiunile de spatiu asigurate, exista de asemenea optiunea utilizarii scripturilor pixel Do-It-Yourself (DIY), care asigura oamenilor care nu inteleg exact implicatiile reclamelor pixel din cadrul paginilor web fara prea multa bataie de cap. Unele dintre cele mai cunoscute scripturi pixel sunt Million Pixel Script si  GPix Pixel Ad Script.

Ai observat ca Google genereaza reclame care sunt relevante in cadrul cautarilor tale pe motorul de cautare. Sau si mai recent de atat, ai observat reclamele Google care apar langa e-mailurile tale  in cadrul serviciului de e-mail de la Google? Ei bine, daca esti una dintre acele persoane care inca nu au observat aceste lucruri, atunci ar trebui sa te trezesti de acum.

Google Adsense a fost prima actiune in acest sens in care s-a facut publicitate contextuala. Publicitatea contextuala este targetata intr-un mod foarte specific in cadrul publicitatii de pe Internet si presupune vizualizarea de reclame de catre un anumit utilizator al Internetului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *