Tips-uri pentru siguranta casei

Tips-uri pentru siguranta casei

Cea mai frecventa greseala facuta de cei mai muti dintre noi este a ne lasa cheia casei la indemana oricui. Fie ca am vazut prin filme, fie ca ni se intampla chiar in familie, a lasa cheia undeva unde poate fi gasita cu usurinta de altcineva nu este deloc recomandat. Este mai bine asadar, pentru protectia noastra si pentru protectia famiiilor noastre, sa ne luam anumite masuri de preventie.

Daca vom lasa cheia sub pres sau sub ghiveciul cu flori din lateralul terasei, atunci nu numai cei apropiati casei, dar si horii vor putea gasi foarte repede ascunzatoarea, vor descuia frumos locuinta si te vor jefui cand nu esti in zona. Spargerile de locuinte si jafurile in ziua mare nu mai sunt demult ceva neobisnuit, asa ca in loc de a sta cu mainile in san si a ne ascunde de frica in spatele usilor, mai bine s ne protejam locuintele cum se cuvine.

Ce ai putea face atunci cand esti in concediu si casa este singura?

  • Atunci cand ai de gand sa pleci pe undeva si sa lasi casa nesupravegheata, ai grija cui ii vei spune despre aceste lucruri. Oe cat de mult posibil, evita a discuta planurile tale cu colegii, vecinii si chiar cu alte cunostinte pe care nu le stii prea bine. Ca sa nu mai spunem de persoanele total straine.
  • De asemenea, nu lasa un mesaj pe telefonul fix in care sa spui ca esti plecat si ca te vei intoarce pe data de cutare, pentru ca la intoarcere poate vei gasi totul rascolit si lucrurile furate. Cine stie cum vor interpreta anumite persoane aceste informatii.
  • Exista unele lucruri care te pot ajuta sa para ca esti inca acasa, chiar daca tu esti plecat in concediu. Daca ziarele se tot aduna la usa ta si daca iarba creste in mod considerabil fara ca cineva sa se ocupe de ea, atunci poti avea probleme. Se poate crede fie ca ai murit, fie ca esti plecat pentru ceva timp. Asadar, spune cuiva de incredere sa mai treaca pe la tine sa aiba grija de toate aceste lucruri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *