Tehnici de finisare a peretilor de gips-carton

Tehnici de finisare a peretilor de gips-carton

Dupa instalarea unor pereti de gips-carton, trebuie sa treci de indata la finisarea acestora pentru un aspect uniform al intregii locuinte sau a camerei in cauza. Peretii de gips-carton potrivit instalati  ajuta la infrumusetarea interioarelor locuintei tale. Cateodata, imbinarile din foile de material nu sunt aliniate perfect in felul in care ar trebui sa fie aliniate, din cauza carui fapt peretii tind sa arate putin nelalocul lor si murdari sau in dezordine.

Finisarea suprafetelor de gips-carton

Pentru a face din nou ca suprafetele sa arate frumos si netede inainte ca varuitul sa inceapa, aceste neregularitati ale peretilor trebuie sa fie gletuite si finisate in mod adecvat. Furnizorul Adrenco Design ofera gleturi de finisare a suprafetelor de gips-carton si nu numai, pentru a conferi interiorului si exteriorului locuintei un aspect neted si perfect, fara pete si alte neregularitati. Acest tip de finisaj care se efectueaza pentru astuparea si netezirea suprafetelor se numeste gletuirea peretilor de gips-carton.

Mai intai de toate trebuie sa te asiguri ca fiecare panou sau perete a fost instalat in mod adecvat, prin folosirea de cuie si holsuruburi. Pentru a intari foile de gips carton pentru viitor, se pot folosi doua randuri de cuie si nu doar unul singur. Ai grija sa nu gauresti suprafata pentru ca mai apoi sa nu trebuiasca sa muncesti si mai mult la gletuirea si finisarea peretilor.

Pasi in finisarea peretilor interiori

Pentru a obtine o suprafata perfect egala si neteda, depresiunile dintre doua foi de gips-carton instalate trebuie sa fie finisate si gletuite. Acest lucru poate fi facut cu ajutorul unor gleturi pentru finisare sau incarcare sau a unor paste de imbinare pentru gips-carton. Mai intai de toate, un strat subtire de etansare trebuie sa fie aplicat deasupra imbinarii foilor de material, urmat de o fasie de banda. Apasa usor cu ajutorul unei mistrii astfel incat gletul in plus sa fie asezat si intins bine pe toata suprafata peretilor in cauza.

Urmatorul pas consta in aplicarea primul strat de pasta de imbinare deasupra benzii aplicate anterior astfel incat sa ii fie acoperita suprafata in mod integral. Pentru ca marginile benzii sa nu fie vizibile, va trebui sa finisezi pe cat de fin se poate si sa netezesti foarte bine suprafetele de gips-carton. Aceeasi metoda este aplicabila in cazul fiecarei portiuni de imbinare a foilor de gips-carton si a colturilor acestui tip de material.

Odata ce ai netezit foarte bine toata suprafata, pune un pic de pasta de gletuire peste capurile cuielor sau a holsuruburilor, pentru a ascunde toate micile imperfectiuni formate in cadrul suprafetei peretilor. Dupa acest pas, lasa sa se usuce si curata peretele iar dupa ce l-ai curatat bine, mai aplica un strat de amestec pentru finisare. Doar un singur strat va servi foarte bine scopurilor de infrumusetare a interioarelor locuintei tale iar dupa aceea poti varui sau vopsi in nuanta dorita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *