Sfaturi despre utilizarea termostatelor Salus si cum rezolvi problemele

Sfaturi despre utilizarea termostatelor Salus si cum rezolvi problemele

saluscontrols.ro

Termostatele de pe www.saluscontrols.ro sunt populare pe piata din tara noastra si este de inteles de ce. Desigur ca si acestea, ca orice bun de altfel sunt supuse defectarii. Daca detii un termostat Salus sau intentionezi sa cumperi unul, iti prezint mai departe cateva informatii referitoare la aceasta gama de produse, la care sa te raportezi in caz de nevoie.

Cum procedezi daca ai comandat un termostat, insa vine defect?

Indiferent de locul achizitionarii acestuia, trebuie sa te asiguri ca primesti si garantia specifica produsului. Mergi la magazinul din care l-ai cumparat sau adresesaza-te reprezentantei Salus Controls. Poti lua legatura cu un specialist accesand datele de contact de pe site.

Dupa ce se constata defectiunea, intr-un interval de cel mult 15 zile ar trebui sa primesti si solutionarea. Ai in vedere totodata si completarea unui proces verbal produs defect, dupa cum il gasesti si pe site, respectiv in sectiunea Service.

Cum trebui sa procedezi in cazul in care termostatul si receptorul nu realizeaza comunicarea?

In acest sens trebuie sa ai in vedere verificarea unor componente. Este necesar sa existe un cod de comunicare asemanator intre termostat si receptor. De asemenea, unul dintre acestea ar putea sa nu fie ecranat, sau sa fie inchis in cutii metalice. Verifica sa nu fie vorba despre semnalul prea slab, de obicei influentat de peretii din beton armat. Si bateriile slabite pot sa fie cauza unui semnal deficitar.

Ce durata de viata au bateriile din dotarea termostatelor?

Daca ai cumparat termostatul de pe www.saluscontrols.ro, acesta ar trebui sa aiba in dotare baterii cu durata de viata de pana la un an. Cel mai bine este sa schimbi insa bateriile in sezonul rece, chiar inainte sa pornesti sistemul de incalzire.

Se pot utiliza termostatele si pentru a controla sisteme de racire?

Daca acesta este motivul pentru care te intereseza sa cumperi un termostat, afla ca – da- il poti folosi atat pentru sistemul de incalzire, cat si pentru cel de racire. In acest sens insa este necesar sa consulti instructiunile de care vine dispozitivul insotit.

Care este modul in care trebuie realizate legaturile la cazan?

Daca nu te pricepi la asta, cel mai bine este sa soliciti ajutorul unui expert. Ca sa folosesti termostatul pentru a controla incalzirea din locuinta insa, trebuie sa ai in vedere legarea firelor de la centrala la termostat, la bornele NO si COM.

Se poate utiliza termostatul si cand nu exista conexiune la internet?

Poti folosi termostatul si atunci cand nu exista conexiune la internet. Majoritatea functiilor din dotarea acestuia pot fi accesate si astfel.

Din ce motive se intampla sa nu functioneze butoanele termostatului?

Cauza cea mai frecventa este blocarea acestora. Ca sa rezolvi situatia, verifica partea dreapta de sus a ecranului unde apare simbolul lacat. Tine apasat pe el in jur de 2 secunde ca sa deblochezi tastele.

Acestea sunt cateva dintre neregulile, deloc grave de altfel, pe care ai putea sa le intampini atunci cand detii un termostat Salus. Gasesti mai multe raspunsuri la posibile intrebari pe www.saluscontrols.ro.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *