Retentia de apa si greutatea

Retentia de apa si greutatea

A bea foarte multa apa te pate ajuta, de fapt, sa castigi in greutate. Corpul tau poate retine apa din mai multe motive. Si daca face acest lucru, asta se traduce printr-un numar mare de kilograme pe cantar. O mare cauza a retentiei de apa este tipul de mancare pecare il consumi. Alimentele grase si sarate, in special, pot duce la faptul ca al tau corp sa retina apa. Si cantitatea de apa pe care o retii este legata foarte mult de activitatea pe care o vei face in acea zi.

Daca vei manca o multime de alimente sarate, insa vei face exercitii o ora sau doua, poate ca nu vei retine nici un pic de apa in exces. Insa daca vei manca aceeasi cantitate de alimente sarate si nu vei face sport deloc, poate ca vei ajunge sa te ingrasi cu cel putin un kilogram. De fapt, corpul tau poate stoca atat de multa apa, incat poti ajunge sa te ingrasi si cu 2 kilograme.

Astfel, cum vei putea sa spui daca retii apa sau daca pur si simplu te ingrasi din alte motive? Kilogramele de apa retinuta in corp pot intra in corpul tau intr-o singura zi, asadar daca greutatea ta se mareste in 24 de ore, atunci asta este inculpatul principal, Vei putea sa observi de asemenea si o burta umflata, iti vei vedea gleznele umflate, dar si degetele, picioarele si fata.

Daca esti predispus la retentia de apa, pune in legatura asta cu cantitatea de sodiu pe care o ingerezi zilnic. Poti consuma doar in jur de 1000 de miligrame pe zi. Poti incerca de asemenea si niste diuretice naturale, care includ apa cu lamaie si grapefruitul. Insa ce este mai important de atat, asigura-te ca vei fi consumat 8 pahare sau 2 litri de lichide pe zi. In mod paradoxal, cu cat mai multa apa bei pe zi, cu atat mai putina apa va absoarbe corpul tau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *