Puncte pro ale imprimantelor

Puncte pro ale imprimantelor

Imprimantele au evoluat foarte mult de acum cativa ani, in momentul de fata existand si multifunctionalele. Cu toate acestea exista si avantaje pe care imprimantele simple le ofera.

Pretul  – imprimantele pot fi chiar mai scumpe decat unele multifunctionale, dar nu trebuie sa va lasasti pacaliti de acest aspect. De cele mai multe ori acestea folosesc materiale de calitate superioara si au un randament superior. Mai mult decat atat, se va plati mult mai putin pentru principiul de functionare, deoarece imprimantele fac parte dintr-un proiect mai vechi.

Dimensiunile – de cele mai multe ori spatiul este o problema, mai ales pentru firmele care abia s-au lansat si au putut sa obtina o locatie mai mica, sau pentru case. De aceea imprimantele se pot gasi in diverse marimi in functie de necesitatea fiecarui om. In acest sens exista atat imprimante mici, care incap foarte usor pe un birou de colt si care au un aspect modern totodata, acestea avand un randament mai slab, si imprimante de dimensiuni mari creeate pentru printarea rapida, acestea fiind fiabile in locuri ce dispun de mai mult spatiu.

Viteza de printare – viteza de printare se calculeaza in ppm (paper per minute) si este un termen relativ, deoarece conteaza daca coala pe care se printeaza va fi plina doar de caractere sau vor exista si imagini. Cu toate acestea imprimantele ce se pot achizitiona in momentul de fata dispun de o viteza mare de printare. Imprimantele mai voluminoase printeaza deobicei mai repede, desi nu este o regula.

Cartusul pe care il folosesc – cartusul pe care il folosesc imprimantele este de doua tipuri, inkjet sau laser jet. Pentru viteza mare de printare si un consum mai mic al cartusului este recomandata tehnologia laserjet. Aceste imprimante laser sunt deobicei mai mari, si printeaza printr-o metoda mai noua, folosindu-se de alte principii, cartusele cu toner fiind de fapt umplute cu un praf care este asesat pe hartie prin diverse metode si intiparit, formand astfel caracterele dorite. Astazi exista cartuse creeate in asa fel incat sa dauneze cu pana la 90% mai putin mediului inconjurator decat pana acum. Acestea pot sa si reziste un timp indelungat. Cartusele inkjet dureaza mai putin decat cele laser jet si au si o viteza mai mica de printare. Ele au si un as in maneca care inca le reprezinta cu mandrie pe piata imprimantelor, si anume calitatea pe care o confera la printarea imaginilor. Totodata imprimantele inkjet vor castiga mereu si datorita pretului mult mai mic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *