PPreventia supararii la copii

Foloseste un program. Unii copii stiu sa se distreze de unii singuri si se plictisesc doar rareori. Alti copii chiar ar avea nevoie de un anumit program. Un program asigura un anumit grad de confort pentru ai tai copii. Atunci cand se obisnuiesc cu o anumita rutina, acestia stiu exact la ce sa se astepte si cand anume. Unor copii chiar nu le plac surprizele.

Fa mai multa munca pregatitoare.  Copilul tau poate ca nu este capabil sa fie atat de flexibil pe cat ti-ai dori tu si sa aiba deodata niste reactii puternice la anumite schimbari. Copiii cu acest anumit tip de personalitate beneficiaza de o avertizare de 10 minute, de una de 5 minute si de o permisiune de alte 5 minute. Daca ai un anumit program la care sa  ramai, acesta ar trebui sa fie in total de 20 de minute pentru ca al tau copil sa plece in camera sau la somn si sa coopereze cu tine fara a face vreo scena urata.

Rabdare si persistenta. A fi parintele unui copil care plange cu usurinta si care plange inca mult timp dupa ce ii spui sa se linisteasca iti poate oferi o provocare foarte mare, chiar si daca esti un parinte foarte experiementat si invatat cu astfel de gen de comportamente. Cheia este sa iti ajuti copilul sa se simta mai bine si sa isi dea seama ca ceea ce se simte este o exagerare probabil, insa mai apoi trebuie sa treci la o activitate care il va ajuta sa se descurce cu emotiile sale.

Copiii mici sunt mai predispusi la a se supara mai repede si la a plange din senin. Trebuie sa-ti dai seama ce il supara si a-l ajuta sa treaca peste aceasta senzatie cu bine. Daca ii este foame, poate plange, asadar ofera-i ceva bun de mancare. Poate ca s-a lovit si e trist, asadar ofera-i alinare.


admin Avatar