Orasele cele mai mari din Brazilia

Orasele cele mai mari din Brazilia

Brazilia, una dintre cele mai importante tari din America de Sud, este cea de-a zecea cea mai mare tara eonomica din intreaga lume. Plajele sale frumoase si pesisajele cu istorie au facut din aceasta tara o atractie turistica populara. Daca vrei sa afli mai multe despre cele mai importante orase din Brazilia, citeste mai departe.

Brazilia, cea de-a cincea cea mai mare tara, ocupa aproape jumatate din America de Sud si este de asemenea cea de-a cincea cea mai populara tara din intreaga lume. Oceanul Atlantic de la estul Braziliei ofera aproape 7.491 km de litoral. In mod original o colonie a Portugaliei si un imperiu inca din anul 1822,Brazilia s-a stabilit ea insasi drept o republica in nul 1889. In moc actual definita ca o Republica Federala, Brazilia consta in 26 de state si 5.564 de municipaltitati. Cele mai multe dintre capitalele statelor sunt si cele mai mari orase din statele respective. Brazilia este caracterizata de un nivel inalt de urbanizare, cu aproape 8 din 10 brazilieni care locuiesc in oras.

Brasilia

Localizat in regiunea central vestica a Braziliei, Brasilia este capitala acestei tari inca din anul 1960. Arhitectura si organizarea orasului a influentat multe zone urbane care s-au dezvoltat in secolul 20. In mod interesant, atunci cand este privita de deasupra, forma planuita a acestui oras infatiseaza un fluture. Brasilia este casa a in jur de 2.557.000 oameni. Multe dintre companiile Braziliei sunt situate in Brasilia. De asemenea, acest oras capitala se afla si in patrimoniul Unesco.

Rio de Janeiro

La propriu insemnand Raul lunii ianuarie, Rio de Janeiro este cel de-a l doilea ora din Brazilia si America de Sud. Orasul este capitala statului Rio de Janeiro. A fost capitala nationala timp de doua decenii si o natiune independenta de peste 130 de ani. Rio gazduieste Christ the Redeemer, o statuie gigantica a lui Iisus, care este una dintre cele sapte minuni ale lumii. Stadionul Maracana, el mai intins stadion de fotbal din lume si Sambodromo, un stand gigantic de parada, sunt unele dintre cele mai importante puncte de atractie din Rio de Janeiro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *