MMituri despre bijuterii

Exista feluri si feluri de mituri care mai de care mai auzite si dezbature, dar care sunt in majoritate false, si pe care le credem doar pentru ca majoritatea dintre noi sustin ca sunt adevarate. In cele ce urmeaza, o serie de mituri despre care se crede ca ar fi adevarate, insa nu sunt deloc asa.

Otetul poate dizolva o perla

Exista un pic de adevar in acest mit legat de bijuterii, insa este nevoie de foarte mult timp ca otetul sa poata dizolva o perla, si pentru asta perla respectiva trebuie zdrobita, maruntita. Asdar in mare, este partial adevarat acest mit, insa nu ai de ce sa iti faci griji, decat daca iti doresti sa dizolvi perle zdrobite.

Opalul aduce oamenilor nenoroc

In vremurile de demult, romanii credeau ca opalele aduceau noroc si le purtau drept talismane norocoase. In timp ce anii au trecut, opalele au devenit acum un simbol al nenorocului si al nesansei. In ziua de azi cunoastem opalele ca pe niste pietre cu adevarat pretioase iar un opal negru este o comoara foarte rara.

Valoarea unui diamant tine de culoarea sa

Toate tipurile de diamante sunt pretioase si valoroase, insa multi dintre oameni considera diamantele albastre ca avand cea mai mare valoare dintre toate. Si de vreme ce acestea sunt niste pietre foarte pretioase, culoarea nu este singurul lucru care determina valoarea acestora. Atunci cand ai de gand sa determini valoarea unui diamant, ar trebui sa iei in considerare cateva lucruri ca greutatea caratelor, claritatea etc.

Muscatul din aur ii demonstreaza autenticitatea

Se spune ca de vei musca dintr-o bucatica de piatra pretioasa ce pare a fi aur iti poti da seama daca este sau nu metalul auriu de pret. Insa, acest lucru nu este adevarat si la fel se poate intampla si cu plumbul sau alte metale usor maleabile care pot lua forma aurului cu ajutorul vopselelor.

Tu ai auzit vreodata despre aceste mituri legate de pietrele pretioase? Cunosti cumva si alte tipuri de astfel de mituri? Impartaseste si cu noi aceste ganduri si idei ale tale pentru a ne imbogati cunostintele.


admin Avatar


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *