Este foarte important sa iti satisfaci clientii si sa le oferi exact ceea ce le-ai promis prin serviciile si produsele tale, daca nu si ceva in plus chiar, doar pentru a-i multumi si ale indeplini dorintele de cumparare. Este de asemenea important sa tii minte ca uneori, ceea ce isi doresc clientii, nu este decat o scuza. Chiar daca compania in cauza nu a facut nimic rau, este mereu foarte ok sa spui ceva de genul “Ne pare rau pentru frustrarea dumneavoastra” sau “Ne pare atat, atat de rau din cauza faptului ca trebuie sa treceti prin asta”.
Factorii rationali nu sunt singurii cei mai importanti si care au un impact asupra deciziilor de cumparare ale consumatorilor. Factorii emotionali au de asemenea un impact foarte mare, mai mare decat 50% din deciziile de cumparare. Emotiile construiesc si contureaza atitudinile care conduc la decizii si comportamente. Si, acestia au un impact si mai mare decat factorii tehnici sau functionali.
Potrivit cu Communico, cheia catre crearea unei conexiuni emotionale incepe cu asigurarea cum ca tot ceea ce faci tu-de la mesajul pe care vrei sa il livrezi catre angajati si pana la procesele generale ale companiei-este proiectat catre clienti drept scop principal.
Atunci cand comunici cu angajatii despre resonsabilitatile acestora, fa-o in termenul in care actiunile lor au un impact asupra clientilor. Atunci cand stabilesti procedurile, ia in considerare felul in care procesul va fi vazut de catre consumatori.
Acest lucru iti va permite si mai mult sa dovedesti respect catre consumatori si sa fii responsabil pentru nevoile acestora. Prin faptul ca iti vei pune clientii in centrul a toate, vei incepe procesul crearii unor legaturi puternice emotionale cu consumatorii si astfel iti va veni mai usor sa ii fidelizezi si sa se simta atrasi de brandul tau si de ceea ce le ofera acesta.
Leave a Reply