MMasini excentrice

Probabil ca cel mai sec si mai putin inspirat tip de vehicul de pe drumurile publice din zilele noastre este dubita sau microbuzul. Este o prezenta de froma circulara desemnata pentru a duce copiii dintr-o anumita destinatie in alta destinatie. Nu a fost mereu asa, oricum. La fel ca si multe alte lucruri din istoria noastra, prima aparitie si inventie avea cele mai bune intentii iar Stout Scarab in 1936 a pavat gloriosul drum al microbuzelor din ziua de azi.

Inginerul american in avioane Wiliam Bushnell Stout a fost implicat in industria automobilelor inca din anul 1907, cand a inceput prin a fi inginerul sef al Companiei Schumeir Motor Truck din Chicago. Dupa ani buni in care a fost pe diferite pozitii de munca in acest domeniu, Stout a format Compania Stout Metal Airplane in anul 1923 inainte de a o vinde lui Henry Ford in anul 1925.

Incepand cu 1935 Stout a inceput sa propangandeze aparitia primei masini Scarab, un automobil care se folosea de constructia si designul inspirat de un avion. Scarab a fost cu adevarat revolutionar si nu doar pentru ca a fost primul microbuz lansat. Acesta avea un interior care ar fi putut fi aranjat sa se potriveasca cu fiecare necesitate a fiecarui user. Combinat cu o lumina ambientala si functii de control a incalzirii, Scout a facut din Scarab o camera adevarata pe roti.

Pe langa aceste trasaturi remarcabile, Scarab detinea de asemenea si incuietoare la usi, un corp din fibra de sticla si ferestre si usi incastrate pentru a imbunatati eficienta aerodinamicii. Pe cat de uimitor putea fi Scarab, era destul de scump la vremea aceea, incepand cu suma de 5.000 de $. Din aceasta cauza, doar noua astfel de tipuri de masini se crede ca au fost construite din anul 1934 si pana in anul 1939. Dar la asemenea design si la asemenea dotari functionale, cine ar mai fizis nu la asemenea vehicul?


admin Avatar


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *