Manastirile inaccesibile din lume

Manastirile inaccesibile din lume

O serie de cladiri din lume sunt interzise sau destul de inaccesibile pentru publicul larg. Asadar, uitati cateva dintre acestea.

Manastirea Ostrog- Muntenegru

Manastirea Ostrog reprezinta una dintre cele mai renumite si minunate manastiri ortodoxe din Muntenegru, dar si din lume. Aceasta este situata pe o stanca aproape verticala a muntelui Ostrog, aflandu-se la o altitudine de aproape 2.000 de metri, intr-un tinut stancos, intre orasele Danilovgrad si Niksic. Manastirea adaposteste o pestera sfanta, unde se odihneste Sfantul Vasile de Ostrog.

Meteora, Grecia

Meteora, situata in campia Thesaliei, in apropiere de Kalambaka, intre muntii Koziakas si Antichassia, este una din cele mai cunoscute zone a crestinilor din Europa dar si din lume. In aceste zone exista peste o mie de stanci foarte abrupte dar si foarte inalte, care s-au format in Tertiar si simbolizeaza calea dificila pe care oamenii trebuie sa o urmeze pentru a ajunge la Ceruri.

Manastirea Of Ki, India

Imaginile asemanatoare cu cele din filmul “Stapanul Inelelor”, manastirea Ki se gaseste in valea caare poarta acelasi nume, din muntii Himalaya. Manastirea calugarilor budisti din Tibet se afla la o altitudine de 4166 metri, iar de sus se poate admira valea Spiti. Aici functioneaza un centru de instruire pentru calugarii lui Dalai Lama, iar de-a lungul timpului acest loc a fost tinta atacurilor mongolilor si a altor armate inamice.

Manastirea Sf. Gheorge, Israel

Aflata in vestul Palestinei, manastirea Sf. Gheorghe reprezinta o constructie extrem de periculoasa deoarece se afla pe marginea unei prapastii. Sanctuarul crestin dateaza din secolul XVI si este accesibil la capatul unui pod peste Wadi Qelt, despre care unii spun ca ar fi Valea Umbrelor, mentionata in Vechiul Testament, psalmul 23. In orice caz, acest loc nu a fost intotdeauna unul linistit. La putin timp dupa ce a fost construita manastirea, armatele persane au trecut prin vale si au ucis 14 calugari care traiau aici. Oasele si craniile celor decedati pot fi vazute in peretii locatiei si in zilele noastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *