Intretinerea gazonului

Intretinerea gazonului

Cresterea si intretinerea unui gazon verde frumos si sanatos necesita a cunoaste tot ceea ce ar cunoaste si un gradinar priceput legat de irigarea, ventilarea, fertilizarea si tunderea ierbii. Pentru cei mai multi peisagisti, un mediu inconjurator ideal ar consta intr-un gazon bine intretinut si verde impreuna cu intretinerea si valorificarea si a celorlalte aspecte si componente ale gradinii sau curtii in cauza.

Un gazon sanatos si frumos este dovedit a fi foarte eficient in mentinerea si intretinerea unei umiditati mari si a conditiilor de temperatura rece. Acesta poate reduce praful si alti factori poluanti din cadrul mediilor inconjuratoare. De asemenea, un gazon bine intretinut poare duce la reducerea eroziunii solului in timpul sezonului ploios. Cea mai rapida metoda de a obtine un gazon frumos este de a ingriji cat mai bine iarba.

Pregatiri pentru instalarea gazonului

Incepe sa pregatesti locul in care vei amplasa gazonul in timpul verii sau primaverii. Sprayeaza usor locul in care vei amplasa bucatile de iarba inainte ca acestea sa ajunga la tine. Odata ce le vei fi primit, intinde-le cat de repede poti inainte ca iarba sa se ingalbeneasca. O alta optiune cu care poti incepe este de a planta seminte de iarba in locul in care vrei sa-ti cresti gazonul. Poti cumpara seminte separat sau un anumit tip de iarba ori un mix de seminte din diferite varietati de verdeata.

Pentru semanarea de asemenea seminte, pregateste solul in avans asa cum faci si in cazul altor rasaduri. Trucul de baza al unui spatiu verde perfect si sanatos tine de intretinerea permanenta a umezelii solului. Asadar, poti face click aici pentru sisteme irigatie gazon Cluj in cazul in care esti din Cluj sau din apropiere. Alte lucruri de care trebuie sa tii cont in ingrijirea gazonului sunt ventilarea, fertilizarea, irigarea si tunderea ierbii de pe pajistea casei.

Intretinerea spatiului verde

Udatul ierbii ar trebui sa fie facut in mod ideal dimineata. Cantitatea de apa folosita ar trebui sa fie facuta intr-un asemenea fel incat sa ude partea de jos a ierbii, radacinile acesteia. Prea putina irigare poate duce la uscarea si ingalbenirea ierbii, la uscarea radacinilor si in cele din urma la ofilirea gazonului. Asadar, ar trebui sa-ti procuri niste sisteme de irigatie moderne care sa te ajute sa uzi pajistea zilnic.

Un strat de iarba care tocmai a fost asezat intr-o anumita zona unde se doreste a se crea un gazon nu ar trebui sa fie tuns in primele trei saptamani. In timp ce iarba va creste, te poti apuca de tuns cu motocoasa stabilind masina de tuns iaba la un nivel mai inalt pentru a nu lua mult din iara si pentru a lasa in urma un aspect uniform al gazonului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *