Hainele de botez poarta o semnificatie aparte

Hainele de botez poarta o semnificatie aparte

Hainele purtate de copil in ziua crestinarii sunt considerate si ele speciale precum insasi evenimentul in cauza si ce presupune acesta. Este vorba de incarcatura emotionala si spirituala, de trecerea de la pagan la crestin si de un moment unic si de prestanta ce se impune prin pretentii ridicate ale stilului abordat. Orice parinte si nas stie aceste lucru, de aceea hainele pentru botez sunt o preocupare pentru acestia.

Hainele de botez sunt de fapt 2 tinute si aici semnificatia lor se imparte si in cele doua tabere ale acelor care se si ocupa de ele. In prima faza, la sosirea la biserica pentru ceremonia ce va avea loc parintii sunt cei responsabili de a-l imbraca pe copil. Aici nu exista reguli atat de stricte, ci poate legate de stilul adoptat. Asadar pentru baieti sunt alese haine botez de gala de tip costum, iar pentru fete rochite.

A o doua tinuta cel mic o are dupa botez. Primind aceasta taina, devine crestin, iar prin simbolistica trecerii la acest statut sunt oferite alte haine celui mic. Aici intervine si rolul nasilor, cei responsabili de aceasta tinuta. Un astfel de moment special nu poate decat sa insemne ca tinuta personajului principal sa fie pe aceeasi lungime de unda, speciala si nu ca una de zi cu zi.

Tendinte in tinuta de botez

De-a lungul timpului, trusoul de botez s-a conturat prin prezenta unor elemente specifice. La ora actuala inca se pastreaza anumite traditii ce impun folosirea unor anumite lucruri. Din acest set, de asemenea o responsabilitate a nasilor, se distinge:

  • Panza de mir, ce aminteste in fapt de botezul lui Iisus. Este o panza alba ce poate fi personalizata, cu tiv elegant.
  • Prosopul si paturica, elemente parte din aceasta poveste pentru ca sunt utile dupa baita.
  • Articole vestimentare complete. Adica se include body-ul sau alte haine de corp, urmate de rochite sau costume in varianta pentru baieti, cu toate accesoriile incluse. Ba chiar exista si o gandire simbolica aici, ce spune ca botezul marcheaza inceputul vietii celei ce conteaza, a vietii crestine si pentru ca cel mic sa aiba parte de toate in viata, la acest eveniment nu trebuie sa ii lipseasca nimic.

botezz.ro

In varianta moderna tinuta de botez a devenit un bun motiv de a pune la incercare pe nasi. Acestia isi etaleaza bunul gust si isi manifesta propriile preferinte in materie de imbracaminte pentru copii, alegand pentru finul sau fina lor un set deosebit. Se pune mare accent pe originalitate, de aceea Botezz.ro este o alegere de preferat. Aici se vor gasi tinute de botez atat pentru baieti, cat si pentru fete, in marimi diferite.

Tinuta poate fi personalizata. Oricum toate cele parte din ea si din trusoul totodata sunt lucruri create cu migala, cu pasiune, cu atentie, manual. La cerere, fiecare nas in parte poate alege sa isi puna propria creativitate si nota personala asupra setului. Iar un astfel de dar oferit celui sau celei pe care urmeaza sa il/o boteze este fara doar si poate un cadou special si memorabil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *