Filme care iti schimba viata

Filme care iti schimba viata

Unele filme lasa o amprenta foarte mare asupra personalitatilor noastre. A patit vreunul dintre noi sa devina mult mai constient de situatia sa sau despre cum ar putea iesi din probleme, uitandu-se pur si simplu la filme inspirationale? Eu cred ca da, cel putin unele dintre acestea ne-au impresionat foarte mult.

Life is Beautiful

Director: Roberto Benigni

Producator: Gianluigi Braschi, Elda Ferri

Actori: Roberto Benigni, Nicoletta Braschi, Giorgio Cantarini, Giustino Durano, Horst Buchholz

Data lansarii: 1998

Durata filmului: 116 minute

Acesta este un film romantic de razboi despre un barbat pe nume Guido. Acesta lucreaza in hotelul unchiului sau si intalneste o femeie pe nume Dora. In cele din urma, acestia se indragostesc si Dora fuge de barbatul cu care trebuia sa se marite fortat. Guido si Dora se casatoresc si au  un copil pe nume Joshua. Mai tarziu, se descopera ca Guido este evreu. El si Joshua sunt trimisi intr-un lagar de concentrare nazist.

Dora este trimisa cu ei deoarece refuza sa ramana acasa. Guido il convinge pe fiul sau ca intreaga tabara de nazisti este de fapt un joc, la sfarsitul caruia castigatorul va primi un tanc real. Acesta isi protejeaza copilul si ii cere sa se ascunda, astfel incat sa o gaseasca pe mama sa, Dora. Guido este caprirat si ucis de catre garzi. Joshua iese din ascunzatoare a doua zi si gaseste tot lagarul ce concentrare gol. Un tanc al Statelor Unite ajunge acolo iar baietelul este plimbat cu acesta pana cand isi gaseste mama.

Ce putem invata din acest film?

Guido isi lasa fiul sa invete o lectie foarte importanta. Viata este frumoasa! Imaginatia noastra este plina si sprijinita de oamenii pe care ii iubim. Traieste-ti viata la maxim si profita de ea de fiecare data.

Este ok sa ne uitam la filme doar de placere si de amuzament, insa este chiar si mai bine de atat sa avem ce invata din ele, cum este si in cazul filmului de fata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *