Explozie de paianjeni in Australia

Explozie de paianjeni in Australia

Potrivit unui raport de stirili locale din Australia, o multime de pui de paienjeni cad din cer. Milioane de paianjeni au „cazut” din cer la inceputul lunii mai intr-un oras care se afla la aproximativ 200 de kilometri departare de orasul Sydney. Goulburn Post a relatat spusele unui localic din acest oras, Ian Watson, pe forumul sau:

Se mai confrunta cineva cu acesti „Angel Hair” sau milioane de paianjeni care pur si simplu pica din cer? Sunt plecat de 10 minute din oras si se pot vedea, in mod clar cum paianjenii pur si simplu plutesc in aer, iar casa mea este acoperita in totalitate de aceste mici vietati. Cineva sa cheme un om de stiinta!”

Oamenii de stiinta au declarat ca aceasta intamplare este un scenariu de cosmar pentru cei care sufera de Arachnofobie. Rick Vetter, un fost cercetator de la Universitatea din California din Riverside, a declarat ca acest eveniment este un adevarat fenomen, dar nu este fara precedent. Principalul motiv pentru care acest lucru se intampla este cauzata de o tehnica de dispersie numita explozie. Acest tip de explozie se intampla cand o femela paianjen isi depune ouale iar acestea „clocesc”.

Puii de paianjeni isi doresc propriul spatiu iar in momentul in care ouale sunt depuse undeva la inaltime, se elibereaza un fel de panza iar curentul de aer le poate purta foarte departe. Acest tip de explozie se intampla frecvent in zone din Australia, insa cea mai recenta, raportata la inceputul lui mai, nu se petrece foarte des.

In astfel de cazuri, o populatie mai mare de femele isi depun ouale, cauzand o explozie masiva de paianjeni. De asemenea, cercetatorii declara ca si vremea joaca un rol important pentru ca acest eveniment sa se petreaca. Nu trebuie sa bata vantul foarte tare si este nevoie de existenta unor curenti calzi ascendenti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *