EExemple de comportamente in diferite tari

Fiecare tara este in felul ei si dupa zicala “Cate bordeie, atatea obiceie”, fiecare cultura are traditiile si obiceiurile ei care se mentin cu strictete si sfintenie si dupa cum fiecare crede in ceva anume si respecta ceva, asa si alte tari si nationalitati au anumite comportamente si gesturi ce li se par mai mult sau mai putin politicoase si respctuoase.

Nu este atat de usor pentru ca cineva sa sparga gheata in cazul in care se intalneste pentru prima data cu cineva sau pentru atunci cand merge pentru prima data intr-un loc nou si necunoscut lui. Cel mai ok pentru acele persoane este sa inceapa conversatia timid, vorbind sau complimentand felul de a fi al persoanei noi in cauza sau complimentand si intreband despre provenienta si stilul anumitor elemente de decor.

In cele mai multe tari, asemene complimente si intrebari pot face ca gazda sau persoana in cauza sa se simta bine, ba chiar sa si roseasca de placere iar in acest caz gheata este in mod definitiv sparta. Oricum, asemenea complimente ar fi mai putin intelept de folosit in Orientul Mijlociu la fel de bine ca si in tarile din Africa cum ar fi Nigeria si Senegal. In asemenea tari, complimentarea unui lucru poate fi usor interpretata drept o dorinta mare de a fi in posesia acelui articol despre care se vorbeste.

Datorita traditiilor in legatura cu ospitalitatea, gazda se va simti oobligata sa dea oaspetelui  respectivul lucru ce a fost complimentat. Mai mult de atat, potrivit traditiei, atunci cand este oferit ceva in dar, cel care il primeste ar trebui sa dea inapoi un dar si mai mare la randul lui celui care i l-a oferit. Sa speram doar ca acest obicei sa nu se extinda si in caZul complimentarii sotului sau copilului cuiva. Asta chiar ar fi amuzant si trist totodata.


admin Avatar


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *