DDiverse etape de marketing

Este vorba despre a afla mai intai de toate exact care sunt nevoile si cerintele clientilor sau a unui anumit public, insa pe urma este vorba despre vanzarea, promovarea, dar si distribuirea acelui produs sau serviciu care se doreste a fi inovativ pe o anumita piata.

Distribuirea de produse

Distribuirea se face, in cuvinte simple, prin furnizarea produselor in cauza catre publicul interesat. Trebuie sa stii cate ceva despre managementul canalului de distributie astfel incat sa iti poti distribui produsele in mod atent si cu grija cuvenita.

Poti alege sa distribui produsele direct in magazine, poti merge pe la retaileri sau pe la angrosisti, poti alege sa vinzi online sau chiar in afara tarii tale de origine. Este destul de dificil sa planuiesti distribuirea de produse pentru ca trebuie sa studiezi si sa intelegi publicul tinta destul de bine.

Trebuie sa planuiesti exact cum si unde sa iti distribui produsele. In ziua e azi este destul de dificil de asemenea sa atragi clientii intr-un singur magazin de vreme ce sunt rasfatati si alintati cu atat de multe posibilitati. Prin urmare,  daca planuiesti sa  vinzi produse intr-un magazin obisnuit, studiaza putin zona, dar si competitorii tai directi.

Daca planuiesti sa distribui produsele tale peste granita, va trebui sa gasesti  distribuitorii in functie de acestlucru. Afacerile online lucreaza si au altfel de trasaturi de vanzare si trebuie sa fii constient de cresterea si de scaderea tendintelor de pe Internet.

Promovarea de produse

Inca un element al mixului de marketing este si promovarea produselor sau serviciilor in cauza. Aceasta este una dintre cele mai importante functii de marketing, aproape sinonima cu termenul in sine. Tacticile de promovare dezvolta si cresc imaginea si reputatia unui brand.

Se poate sa fi vazut panouri publicitare si afise prin toate orasele-ideea este sa iti expui publicul tinta la  numele produsului si al brandului cat de mult posibil si cat de repetat se poate.


admin Avatar


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *