Diferenta intre barbatii soferi si femeile soferite

Diferenta intre barbatii soferi si femeile soferite

Exista o controversa despre cine este sofer mai bun. De fapt nu exista o egalitate si nici superioritate pentru o categorie anume. Asta pentru ca nu tine de sexul in sine ci de cunostinte vaste, de la ceea ce inseamna nevoia de a sti despre sofat ca mai apoi sa tina de abilitati de atentie si nu numai.

Care este diferenta intre barbati si femei cand vine vorba de sofat? Care este diferenta intre ei si ele cand vine vorba de intretinerea masinii? Exista totusi diferent notabile ce tin de:

  1. Dorinta de a alege cele mai bune piese auto. Asta inseamna ca femeile poate ca nu se pricep prea mult si prea bine la acestea insa prefera de cele mai multe ori calitatea. Spre deosebire de ele, barbatii spun mai mereu ca mai merge si asa sau chiar ajung la compromisul de a merge pe ideea de piese mai ieftine, comprimitand calitatea a ceea ce se ofera.
  2. Intretinerea pe termen scurt sau lung. Fie ca este vorba doar de a spala masina sau de a schimba piese la ea, ulei si filtre se pare ca din nou femeile sunt cele care pun mare accent pe partea de minutiozitate. Acestea prefera sa fie atente la astfel de detalii, poate si pentru ca stiu ca singurele nu ar putea sa se descurce in caz de probleme cu masina.
  3. Siguranta in trafic. In timpul condusului centura de siguranta este necesara doar ca din neatentie barbatii prefera sa uite de ea. Mai cu seama ca statisticile arata ca femeile au mai multe sanse de a supravietui in urma unor accidente de masina fata de barbati. Si daca mai punem  la socoteala si ceea ce tine de utilizarea centurii de siguranta si alte masuri minime de siguranta pe timpul drumului se intelege ca din nou femeile au castig de cauza.
  4. Modul de a conduce. De la stilul agresiv si pana la cel mai domol exista si aici o diferenta. Singura problema se vede mai degraba la uzura masinii, a pneurilor caci de altfel nu se poate garanta o problema cand vine vorba de atitudinea de sofer.

Una peste alta se pare ca vor exista mereu diferente intre barbati si femei si la capitolul de sofat se intampla la fel. Cine are sau nu dreptate este o cu totul alta problema insa si aici exista in linii foarte mari diferente ce pun amprente si etichete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *