Dependenta de selfie?

Dependenta de selfie?

Tendinta de crestere a fotografiilor selfie cu smartphone-ul este legata de anumite conditii de sanatate mintala, iar aceasta se concentreaza, in special, pe obsesia unei persoane asupra aspectului sau. Psihologul David Veal declara ca doi din trei participanti care vin la el la consultatii sufera de o afectiune numita sindromul “Body Dysmorphic”, aceasta fiind corelata cu cresterea fotografiilor de tip selfie, si postarea lor pe retelele de socializare. Acesta a mai adaugat ca terapia pentru comportamentul cognitiv este folosita pentru a ajuta un pacient sa recunoasca motivele pentru comportamentul sau compulsiv, iar apoi pacientul trebuie sa invete cum sa si-l modereze.

Victimele selfie-urilor

Un adolescent din Marea Britanie a incercat sa se sinucida deoarece nu a reusit sa faca cel mai bun selfie. Danny Bowman a devenit obsedat de selfie-uri incat a petrecut 10 ore pe zi pentru a face 200 de selfie-uri. Adolescentul in varsta de 19 ani a pierdut 15 kilograme, s-a lasat de scoala si nu a mai iesit din casa timp de sase luni, in incercarea de a face selfie-ul perfect. Tanarul facea cate 10 fotografii chiar imediat dupa ce se trezea. Frustrat de faptul ca nu reuseste sa faca selfie-ul perfect, acesta a incercat sa se sinucida prin supradozare, insa a fost salvat de mama lui.

Adolescentul este considerat a fi primul dependet de selfi-uri din Marea Britanie, iar acum face terapie pentru a-si trata dependenta sa de tehnologie. O parte din tratamentul sau a constat in tinerea la distanta a telefonului sau timp de 10 minute, dupa care a crescut la 30 de minute si chiar o ora.

Dependenta de selfi-uri a alarmat si cadrele medicale din Thailanda: faptul ca oamenii doresc sa obtina cat mai multa atentie prin fotografiile pe care le publica, comentarii si like-uri- aceste lucruri sunt simptome ale selfie-ului care cauzeaza o multime de probleme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *