De ce ne mintim singuri

De ce ne mintim singuri

Oamenii ajung cateodata sa se minta pe ei insisi sau isi justifica asemenea minciuni fara a realiza faptul ca fac aceste lucruri pentru ca se simt obisnuiti cu jumatatile de adevar si cu sentimentele pe care le au dupa ce spun minciuni. Acesti oameni ajung sa creada in cele din urma in propriile minciuni. Mintea se pare ca este capabila de a realiza aceasta deceptie si se intampla mai ales atunci cand suntem intr-o stare totala de negatie sau in fata unui adevar dur.

Cateodata, un om poate sa nu fie constient de o minciuna pentru ca a crezut mereu ca acesta era adevarul. De exemplu, daca cuiva i s-a spus de mic faptul ca un lucru este asa pentru a-l seria, atunci cand va creste mare, va creste odata cu minciuna si aceasta i va ramane inradacinata in cap drept un adevar.

Motivele pentru care oamenii mint si inseala cateodata nu tin numai de negativ. In unele cazuri, este spusa o minciuna pentru a asigura starea de bine a altei persoane. In mai multe situatii, cineva nu are timp sa explice intreaga situatie altcuiva si sa convinga acea persoana ca a fost ceva bun, si de aceea se intocmeste pe loc o minciuna. In alte cazuri, o minciuna este folosita pentru a controla o anumita situatie inainte de a se inrautati.

Cum poti identifica un mincinos?

Exista mai multe dovezi care pot fi folosite pentru ate ghida in tintirea mincinosilor. Limbajul corpului este unul dintre cele mai importante elemente in acest sens. Asadar, o persoana care va minti:

  • va evita sa folosesca contactul vizual, isi va atinge fata, nasul, etc.
  • va zambi folosindu-se doar de cativa muschi din jurul gurii in timp ce ochii vor ramane in stare de alerta si mereu atenti.
  • va avea corpul intr-o postura de retragere, ca si cum ar dori sa scape de indata de tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *