De ce cred teologii ca lumea a fost creata pe 1 septembrie

De ce cred teologii ca lumea a fost creata pe 1 septembrie

Conform religiei iudaice, se pare ca Dumnezeu si-a inceput “lucrarile” la data de 1 septembrie, iar restul de evenimente religioase- cum ar f propavaduirea Evangheliei- s-au desfasurat pe tot parcursul anului, care se incheie la data de 31 august. Din aceasta cauza, Noul An Bisericesc incepe la data de 1 septembrie si se sfarseste la data de 31 august.

Potrivit informatiilor oferite de site-urile online a Bisericii Ortodoxe Romane, 1 septembrie reprezinta inceputul unui nou an religios: “Datorita Sfantului Dionisie Exiguul afirmam astazi ca suntem in anul 2015: dupa Hristos 7, deoarece el a propus numararea anilor incepand cu intruparea Domnului. Astfel, el abandoneaza era lui Diocletian, si accepta anul 753 ca an al intruparii Domnului si punctul de la care incepe era crestina. Chiar daca in calculul propus de el intalnim si o eroare, ideea in sine a fost cu adevarat revolutionara. Calendarul stabilit de el a fost adoptat in Italia in anul 527, mai tarziu in Franta si in Anglia, extinzandu-se cu vremea in intreaga lume crestina.”

De asemenea, fetele bisericesti sustin ca derularea anului bisericesc se face in aceasta perioada fiind marcata de Adormirea Maicii Domnului la sfarsitul anului, si de Nasterea Maicii Domnului- sarbatoare care are loc la data de 8 septembrie- adica in noul an.

Anul liturgic

Cu toate acestea, anul bisericesc nu este acelasi lucru cu anul liturgic. Astfel, anul liturgic se imparte in trei perioade destul de importante: Perioada Triodului -perioada prepascala, Perioada Penticostarului reprezentata de perioada pascala si Perioada Octoihului -perioada postpascala.

Credinciosii ortodocsi sarbatoresc, la inceputul anului bisericesc, pe Sfantul Cuvios Dionisie Exigul, acesta fiind si cel mai potrivit moment pentru ca credinciosii sa isi descopere valoarea spirituala si se roaga sa se fereasca de cele mai mari pacate de pe fata pamantului: crima, lacomie, ura si dezbinare printre membrii comunitatii crestine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *