Curatarea figurinelor de portelan

Curatarea figurinelor de portelan

Daca ai o pasiune din a achizitiona si de a colectiona o multime de tipuri de papusi sau figurine de portelan pentru a-ti infrumuseta locuinta sau pentru ca esti iubitor de asa ceva, ar trebui sa acorzi destul de multa atentie si curatarii de praf a acestor bibelouri fragile si deosebite. In cele ce urmeaza, vei afla cum poti sa faci acest lucru cu cea mai mare grija fara a afecta in vreun fel delicatetea si culoarea portelanului .

Multa lume adora sa cumpere figurine din portelan de colectie din tara in care se afla, dar si din calatoriile in afara acesteia. Un asemenea pasionat cu un asemenea hobby, trebuie sa aiba in locuinta sau intr-un  spatiu special amenjat o colectie numeroasa de bibelouri in forme si de dimensiuni diferite, din China sau din Romania, de aceea si ventilarii spatiului si curatarii incaperii si figurinelor in cauza le trebuie purtat de grija.

De obicei, aceste portelanuri sunt amplasate si expuse prin geamurile de sticla ale dulapurilor din casa, insa exista si situatii in care aceste bibelouri sunt tinute si in afara unor locuri inchise. De aceea, praful este principalul responsabil pentru murdarirea si alterarea acestora odata cu timpul. Asdar, stocarea acestora in cadrul unor dulapuri cu geam din sticla este cea mai adecvata solutie care se poat gasi. Curatarea si stergerea regulata a figurinelor de portelan poate fi efectuata cu ajutorul unei pensule de tip pamatuf pentru aplicarea blush-ului sau a unor lavete moi de bumbac.

Daca cea de-a doua alternativa este solutia ta, atunci poti comanda o serie de carpe moi si prosoape de bumbac pentru praf de la producatorul LaveteIndustriale din Romania. Inainte totusi de a te apuca de procedura de curatare, trebuie sa bagi de seama daca figurina este cu luciu sau fara luciu, mata. Bibelourile din portelan care sunt lacuite prezinta un avantaj in plus deoarece nu necesita solutii speciale de curatare pentru stergerea de praf.

Pentru lustruirea figurinelor de portelan fragile si frumoase este nevoie de solutie lichida de spalat pe maini, lavete de bumbac sau carpe moi de sters, o pensula de tip pamatuf curata, solutie de curatare si impotriva prafului. Nu este deloc greu sa efectuezi aceasta operatiune de stergere si de curatare a bibelourilor de portelan pentru ca procesul se aseamana cu stergerea prafului de prin casa. Insa, in acest caz, trebuie sa fii mai gentil si sa ai grija mare cum manuiesti figurinele de portelan pentru ca sunt mai fragile si se pot strica usor daca le vei izbi, scapa sau lovi de o alta suprafata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *