Cum se creeaza muzica

Cum se creeaza muzica

Pentru a crea un sunet mai mare si mai intens, este necesar sa creezi un efect mai maret al instrumentelor pe care le folosesti sau sa folosesti din voce o tonalitate mult mai inalta. Cu cat mai multa munca vei depune in btaia tobelor, cu atat mai mare va fi vibratia si cu atat mai mareata va fi ampltitudinea care se muta si in particulele de aer din imprejurimi, radiind muzica dorita catre fanii exaltati.

Normal, in cadrul unei sali mari de festivitati, ca si concertele, care este plina de fani beti si zgomotosi, bataile tobelor abia vor fi auzite, poate. Asadar, multi interpreti de rock se folosesc de amplificatoare de sunet, care preiau undele de sunet si cresc intensitatea si taria muzicii astfel icnats a se auda pana in spate si cat mai tare pentru fanii galagiosi din sala de spectacole sau in aer liber.

Salile de concerte sunt special create pentru a evita zonele moarte in care poate sa piara sunetul. Ideale sunt acele cladiri care permit sunetului sa se intensifice si sunt foarte acustice. Sunetul poate calatori in unde de presiune create din compresii si rarefieri. Daca ai fost intr-o incapere larga in timp ce difuzoarele reflectau muzica de pe o scena in fata, probabil vei fi intalnit zone in care muzica se auzea mai tare sau mai icnet, de vreme ce undele de sunet cauzau interferente unele cu altele.

Zonele in care compresiile se intalnesc una cu cealalta sunt mai zgomotoase. Locurile cu rarefieri sunt mai slabe ca puncte de difuzare a agomotelor. Si atunci cand raferierile cu compresiile se intalnesc? Nu se mai produce nici un sunet; adica nu se mai aude. Atunci cand arhitectii au proiectat sali de concerte pentru muzicieni, acestia au fost foarte atenti sa ia in considerare acustica respectivei cladiri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *