Cum sa-ti ajuti copilul aflat la reabilitare

Cum sa-ti ajuti copilul aflat la reabilitare

A-ti interna copilul in cadrul unui centru de reabilitare de pe urma drogurilor sau a alcoolului poate fi unul dintre cele mai grele lucruri pe care le poti face ca parinte. In timp ce este o adevarata eliberare  cum ca al tau copil primeste in sfarsit ajutor, tu tot te ingrijorezi in legatura cu viitorul acetuia. Oricum, trebuie sa stii ca exista anumite lucruri pe care le poti face pentru a-ti ajuta copilul sa isi reintre in stilul de viata pozitiv dinainte de captarea viciului.

  • Afla despre stiinta adictiilor. Abuzul de diferite substante este un termen relativ larg care cuprinde dependenta de alcool, droguri ilegale si chiar de retete de medicamente. Fiecare substanta in parte are un impact diferit si necesita un anumit fel de tratament pentru a duce la recuperare. In plus, intelegerea stiintei din spatele viciului poate ajuta la intelegerea motivatiei tinerilor si a comportamentelor acestora.
  • Adreseaza multe intrebari. A-ti lasa copilul dus de acasa la un centru de recuperare poate duce la anxietate in majoritatea cazurilor. Una dintre cele mai bune solutii pentru reducerea temerilor legate de internare la reabilitare si la a fi cel mai bun avocat al copilului tau, este de a adresa o gramada de intrebari celor din personalul clinicii de recuperare, doctorilor de acolo si oricui altcuiva care poate sa fie responsabil de vindecarea copilului tau. Daca nu intelegi ceva sau iti faci griji legat de asta, trebuie doar sa intrebi.
  • Nu lasa pe copilul tau sa se ocupe de internare. Asa cum probabil ca stii deja, copiii pot fi destul de incapatanati, enervanti si se pot rasgandi pe loc. Acestia te pot ruga sa ii lasi sa mearga la reabilitare singuri, insa nu vei sti niciodata de fapt unde va merge. Este important sa-t asculti copilul, insa nu-l lasa de capul lui, mai bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *