Cum pot insela ochii

Cum pot insela ochii

Daca privim atenti la miscarea ochilor a celor din jurul nostru, putem descoperi ce se afla in mintea acestora. Ochii nostri se afla in mod constant in miscare, iar in timp ce unele miscari le putem controla in mod constient, multe dintre acestea pot sa se petreaca in mod incostient. De exemplu, cand citim, vom face o serie de miscari rapide ale ochilor care pot fixa foarte rapid un cuvant dupa altul.

Cand intram intr-un loc nou, o camera de exemplu, tragem o privire catre ceea ce ne inconjoara. Apoi, exista miscarile mici involuntare pe care le facem in timp ce mergem, pentru a compensa miscarea capului nostru si putem sa ne stabilizam punctul nostru de vedere asupra lumii. Si bineinteles, ochii nostri se invart foarte repede in faza de somn- acest lucru fiind cunoscut si sub denumirea de “rapid eye movement” (REM).

Cercetatorii au demonstrat ca dilatarea pupilei este legata de gradul de incertitudine in timpul de luare a deciziilor- daca cineva este foarte sigur pe decizia sa, acest lucru poate provoca dilatarea pupilei. Privirea ochilor ne poate ajuta sa descoperim la ce numar se poate gandi o anumita persoana. Directia si marimea miscarilor ochilor poate prezice cu exactitate numarul la care o persoana se poate gandi. Asadar, privirea catre dreapta sus indica o cifra mare, iar stanga jos inseamna un numar mai mic. Cu cat amplitudinea de trecere de la o miscare la alta este mai mare, cu atat diferenta dintre numere este mai mare.

Miscarea ochilor poate fi folosita, de asemeni, in a influenta deciziile oamenilor. Un studiu recent a demonstrat ca aceasta metoda de urmarire a miscarilor ochilor poate fi exploatata pentru a influenta deciziile morale pe care le luam.

Cu toate acestea, miscarea ochilor poate reflecta si influenta functiile mentale- cum ar fi memoria si luarea deciziilor, poate trada gandurile noastre, credintele si dorintele. Acest tip de cunoastere ne poate imbunatati functiile mentale, insa ne lasa vulnerabili in fata manipularilor subtile care pot fi cauzate de alte persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *