CCum ne afecteaza stresul corpul ?

Poate nu stai dar stresul iti afecteaza atat linistea cat si intregul organism. Stresul poate provoca anumite boli iar noi cu siguranta nu stim acest lucru. Sa incepen cu inceputul.

Stresul duce la caderea parului deoarece afecteaza circulatia sangelui de la nivelul scalpului iar in acest fel nutrientii nu mai ajung la firul de par pentru al hrani. Bineinteles, parul daca nu are vitamine si minerale isi pierde din stralucire si cade intr-o cantitate foarte mare.

Problemele cardiace apar tot din cauza stresului. Atunci cand organismul nostru este in starea de alerta, incepe sa se apere. De obicei cresc tensiunea arteriala si nivelul pulsului, iar inima in acest fel depune mai mult efort. Daca inima se afla in tensiune o perioada mai indelungata de timp cu siguranta cedeaza.

De asemenea si eczemele apar atunci cand esti stresata. Cand ti se schimba starea de spirit adica devii ingrijorata si foarte stresata, pielea ta are de suferit. Stresul te face de obicei sa mananci alimente sanatoase si sa consumi alcool si tutun, iar in felul acesta organismul tau nu mai este bine hranit. Toate aceste lucruri iti afecteaza pielea si o fac sa imbatraneasca prematur. Si da, eczemele apar atunci cand esti foarte stresata si bineinteles afecteaza aspectul pielii.

Este cazul sa vorbim si despre raceala. Sistemul nostru imunitar este slabit din cauza stresului. Cat esti stresata esti mult mai vulnerabila si in acest fel contactezi mai usor virusii de gripa sau de raceala. Mai ales daca te afli sub influenta stresului, prezinti un risc de doua ori mai mare sa le contractezi.

De asemenea si digestia noastra este grav afectata atunci cand ne aflam sub presiunea stresului iar aparatul digestiv nu isi indeplineste functiile asa cum ar trebui sa o faca. In acest fel  contractiile stomacului devin neregulate ducand la hipermotilitate. Trecand timpul poate aparea diareea, cosntipatia dar si dureri spastice. Acestea sunt simptome ala sindromului de colon iritabil.


admin Avatar


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *