Cum functioneaza o casa de amanet

Cum functioneaza o casa de amanet

Felul in care merg lucrurile intr-o casa de amanet sunt destul de simple. Nu cred ca exista o singura familie in lumea aceasta care sa nu fi apelat la serviciile unei asemenea afaceri. Fie ca este vorba despre un amanet auto, fie ca este vorba despre un amanet de bijuterii, tot ceea ce trebuie sa stii sunt urmatoarele lucruri:

  • Cel care doreste sa primeasca un imprumut dintr-un astfel de loc, duce orice crede el ca este de valoare si de pe urma caruia poate primi bani frumosi. Poti amaneta un autoturism, diverse electrocasnice ori chiar o serie de bijuterii din aur. In schimbul amanetarii acestor itemuri, cel care le ofera va primi o anumita suma de bani care consta in valoarea lor de revanzare.
  • Cel de la casa de amanet evalueaza aceste bunuri, si se ofera sa faca un imprumut de bani care reprezinta de cele mai multe ori o treime din valoarea integrala a produselor. Aceasta limita poate varia in cazul anumitor lucruri care pot fi disponibile la rate mai ieftine pe piata. In acest caz, ceea ce are de obtinut persoana care amaneteaza, este o mai mica suma de bani.
  • Banii imprumutati de la casa de amanet trebuie inapoiati cu o taxa perceputa in functie de perioada de inapoiere a acestora, care este stabilita de catre ambele parti.
  • Dupa ce clientul casei de amanet a platit ceea ce a imprumutat, aplicantul pentru credit poate sa-si rascumpere ceea ce este de drept a lui. Si totusi, atunci cand se incheie afacerea in prima faza, aplicantul trebuie sa cada de acord asupra autoritatii celui de la casa de amanet in cazul in care nu reuseste sa restituie la timp imprumutul. In asemenea conditii, casa de amanet poate vinde dupa bunul plac aceste produse la randul sau. De asemenea, va avea si dreptul de a modifica lucrul in cauza inainte de a-l vinde catre altcineva.
  • Este de la sine inteles ca dupa ce o asemenea afacere se finalizeaza, casa de amanet isi primeste banii imprumutati plus taxele aferente perioadei de amanetare.

In ziua de zi, tot mai multa lume apeleaza la astfel de servicii pentru a face rost de bani rapid; de aceea case de amanet auto sau de bijuterii exista de cand lumea si clienti in aceeasi masura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *