CCopiii sufera dupa divortul parintilor

Studiiile au confirmat ca partenerii unei relatii care s-au casatorit de ani si au divortat recent au la baza cele mai binecunoscute motive pentru a face acest lucru, probabil uneori gandindu-se mai mult la binele lor si nu al copiilor.

Motive de divort
  • lipsa comunicarii dintre parteneri este principalul motiv pentru care partenerii divorteaza;
  • lipsa contactelor sexuale datorate problemelor de zi cu si si din interesul scazut pentru partener;
  • lipsa unor viziuni si perspective de viitor, care dupa cativa ani ajung sa nu mai coincida;
  • resursele financiare insuficiente, datorate cheltuielilor prea mari si a salatiilor prea mici;
  • pierderea identitatii personale in cuplu, incat unii parteneri se ascund pentru a vedea un film sau a manca o prajitura;
  • prioritati si interese diferite, in primul rand din punct de vedere profesional, si mai apoi personal;
  • incapacitatea de a rezolva conflicte, lasand pe celalalt sa se implice mai mult si sa caute solutii.
Suferinta copiilor dupa divort

Copiii sunt cel mai adesea afcetati de separarea parintilor, incat unii dintre acestia ajung sa isi schimbe comportamentul si modul de a se manifesta in mediul social, incat se pare ca unii ajung sa adopte stiluri vestimentare cat mai vulgare pentru a-si exprima identitatea si pentru a nu fi conectati cu realitatea.

Din punct de vedere psihologic, cei mai multi copiii sufera dupa despartirea parintilor, incat ajung sa fie depresivi, sa fie dependenti de medicamentatie si sa fie inchisi in sine. Cei mai multi copii ai caror parinti au divortat se confrunta cu o criza de identitate, in care simt ca nu se mai regasesc, si apeleaza de cele mai multe ori la vicii sau se refugiaza in acele stiluri muzicale create pentru cei depresivi.

Cu toate ca cele mai multe cauze de divort nu se datoreaza copiilor, acestia se simt responsabili in mod involuntar, incat sunt de parere ca ei au condus la diferite certuri si discutii iremediabile.

 


admin Avatar


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *