Copiii si educarea acestora

Copiii si educarea acestora

Multa lume spune ca munceste pentru binele copiilor, asta pentru ca nu a avut o copilarie prea fericita si in bunastare si acum acest lucru nu ar trebui repetat si in cazul odraslelor. Aceasta este una dintre cele mai mari greseli facute de parintii moderni. Normal ca fiecare vrea binele copilului sau si sa ii ofere cele mai profitabile conditii de viata, insa nu trebuie nici sa exagereze cu asta.

Nu stiu de ce, insa adultii din ziua de azi cred ca cei mici care cresc in familii cu venituri moderate sunt cumva mai batuti de soarta si sortiti esecului, pentru ca nu au cum sa se dezvolte, nu au cum sa fie de succes in viata si au in fata lor mai multe bariere care ii impiedica de la succes. Acesta este de fapt un mit foarte mare.

Potrivit statisticilor, mai multi copii care cresc in familii mai bune, se transforma deseori in niste persoane rele, slabe pentru ca nu sunt capabile sa faca fata greutatilor vietii. Acestia sunt de obicei mai putin ambitiosi si dorinta lor de a lupta in viata este mai mica pentru ca au deja tot ceea ce au nevoie de la parintii lor care uneori muncesc pentru ei si la varste inaintate.

Este foarte recomandat sa nu ne mai protejam atat de mult copiii de dificultatile financiare pentru ca asta ii poate ajuta de fapt in viata. Mai bine i-am lasa sa se confrunte cu greutatile vietii pentru a vedea si ceea ce este rau in viata, dar si cat de frumos este sa fie bine atunci cand muncesti pentru ceea ce este al tau. Aceste lucruri ii va ajuta si ii va invata cum sa vada lucrurile intr-o maniera reala si pentru a se indrepta mai departe catre visele lor la care se gandesc inca din adolescenta sau tinerete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *