Conflicte in lumea araba

Conflicte in lumea araba

Italia a averizat ca Libia ar putea sa devina “o alta Somalie” daca actiunile sale de conflict nu reusesc sa ajunga la un acord. Minstrul italian de Externe, Paolo Gentiloni, a declarat recent ca Europa se va confrunta “cu o noua Somalie, la numai doi pasi de coastele sale” daca negocierile de pace nu vor ajunge la un consens in urmatoarele saptamani. Exista zvonuri cum ca in curand se poate sa izbucneasca mai multe conflicte in lumea araba si nu numai, pe tot globul de altfel.

Cele mai ingrijoratoare puncte de unde ar putea izbucni un nou razboi mondial ar putea consta in Taiwan, Peninsula Coreeana, Iran, Israel, Kashmir si Ukraina. De fapt, razboiul nu ar putea fi localizat niciunde pe harta lumii, cu toate ca este foarte usor sa fie de gasit. Aceste fapte se datoreaza lipsei de control a populatiei, a criminalitatii si nepunerea la punct a unor sisteme de guvrnare. Toata lumea doreste ce este a altuia si pentru asta nu se va da la o parte nici de la a porni un razboi.

In Arabia Saudita nu exista legi specifice care sa guverneze tara. Singura constitutie care este folosita este Coranul, pe care toti judecatorii sunt nevoiti sa o interpreteze intr-un mod conservator. O multime de actiuni care sunt considerate a fi ilegale nu sunt scrise nicaieri, iar multe dintre acestea nici nu apar mentionate in Coran. De aceea, este destul de greu sa iti dai seama cum poate sa se faca o judecata dreapta acolo. Coranul este sfant pentru aceasta populatie, insa cine poate sa se guverneze doar dupa o carte sfanta. Daca am fi fi si noi de aceasta parte si luand in calcul legile Vechiului si Noului Testament, lumea poate ar fi mai buna, insa nu s-ar mai trai intr-o societate moderna, ci in timpurile de demult ca mentalitate si practici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *