Cele 5 legi ale sanatatii din casa ta te vor ajuta sa traiesti timp indelungat

Cele 5 legi ale sanatatii din casa ta te vor ajuta sa traiesti timp indelungat

Este de la sine de inteles ca fara apa, noi, oamenii si oricare alte fiinte necuvantatoare am muri, mai devreme sau mai tarziu. Din acest considerent, suntem multumitori pentru ca locuintele noastre sunt aprovizionate cu apa, care ne ajuta sa ne imbunatatim stilul de viata.

Pe langa oxigen, apa este de departe cel mai important aliment care ne asigura buna functionare si a devenit cel mai bun lucru pe care mama natura ni-l poate oferi fara sa platim un pret pe ea.

Afla care sunt cele 5 legi ale sanatatii ce te vor ajuta sa traiesti optim

In primul rand este vorba despre consumul de apa. Ai grija ca acest consum sa fie undeva la 2 – 2,5 litri pe zi, pentru a-ti asigura buna functionare a creierului si a altor sisteme importante.

consum de apa
Sursa: cdn.mtlblog.com

Apa consumata in stare naturala are proprietati benefice de hidratare a tesuturilor, sustinerea sistemului sigestiv, cel vizual si al tuturor celorlalte sisteme ale corpului nostru. In cazul in care locuiesti in mediul rural si te bucuri de apa extrasa direct din fantana, atunci beneficiile sunt si mai multe, apa nefiind contaminata cu clor sau alte substante chimice de curatare.

fantana cu apa
Sursa: romaniapress.ro

Pentru alimentarea sistemului sanitar cu apa, poti opta si pentru instalarea unui vas hidrofor gws pentru a-ti sustine conectarea sigura si continua la sursa potabila de apa.

In al doilea rand este vorba despre alimentatie. Ai grija ca tot ceea ce mananci sa fie natural, sa fie proaspat. Nu uita ca igiena prin spalarea fructelor si legumelor este importanta de la cei mai mici si pana la cei mai mari dintre noi.

regim alimentar
Sursa: esanatos.com

Nu trebuie sa lipseasca nicio zi din viata fara ca tu sa nu faci exercitii sau sport. Opteaza pentru miscare, pentru plimbari, pentru exercitii in sala sau pentru joaca alaturi de copii.

Sportul, imbinat cu alimentatia si cu hidratarea sunt cele mai importante 3 criterii daca vrei sa traiesti sanatos mai mult timp.

sport zilnic
Sursa: maastrichtuniversity.nl

Elimina stresul pe cat posibil. Chiar daca ai un loc de munca stresant, un program haotic de munca sau la ore distanta de casa, incearca sa iti stabilesti prioritatile si sa te bucuri de momente alaturi de cei dragi.

Stresul iti poate aduce o serie de probleme si afectiuni de sanatate, pe care este posibil sa nu le depasesti. Tine minte ca orice problema are o solutie si vei fi destul de capabil sa o gasesti.

elimina stresul
Sursa: media.rtv.net/

Iubeste, inconjoara-te de cei dragi si creati amintiri placute! Acest ultim element trebuie sa iti aduca cea mai mare bucurie si satisfactie. Stiai ca o imbratisare iti prelungeste viata cu 2 minute?

De altfel, stiai ca o portie de ras de cel putin 5 minute te relaxeaza si iti acorda in plus 50 de minute de viata? Toate acestea sunt inegalabile in fata mortii. Fii cel sau cea care decide cat de mult vei rade, vei zambi, vei iubi si ii vei imbratisa pe cei dragi.

imbratisare
Sursa: fashioncentral.pk

Nu trebuie sa fii un as in tainele vietii si nici nu trebuie sa ai in vedere un regim drastic, ci pur si simplu trebuie sa te limitezi la unele dintre cele mai simple principii de viata, pe care si zeii le utilizau pentru a trai si cateva mii de ani.

Blogger: Ankez

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *