Cauze ale tulburarii de personalitate sadica

Cauze ale tulburarii de personalitate sadica

Persoanele sadice pot parea brutale la o prima vedere, sunt imprevizibile si deseori par sa mearga pana la extreme pentru a obtine ceea ce isi doresc, adica placere din suferinta altora. Cand este vorba despre viata sexuala pana la urma, mai merge sau spunem, atata timp cat nu este dus la extrem, insa cand vine vorba despre persoanele sadice care ajung criminali sau sociopati este mult mai rau si trebuie gasit un tratament si o solutie pentru asa ceva.

Aceasta tulburare de personalitate sadica este mai putin obisnuita iar cauzele specifice nu pot fi determinate de indata. Poate fi vorba despre un abuz in copilarie, despre o viata rebela, despre un sistem de educatie precar sau despre alti factori care pot duce la violenta.

Sunt criminali care omoara sau care fac rau dar nu le place acst lucru sau asta se intampla din accident, dar pe de cealalta parte exista criminali care omoara cu sange rece si premeditat fara a le pasa, ba chiar bucurandu-se de suferinta si chinurile altora.

Problemele nerezolvate din copilarie sau abuzurile severe din vremea tineretii ar putea fi niste factori majori in iscarea de asemenea personalitati, insa pot exista de asemenea si niste cauze biologioce. Sentimentele adanc inradacinate de nesiguranta pot fi un alt motiv pentru nasterea unei astfel de personalitati.

Daca o persoana care este foarte apropiata de un copil il abuzeaza si il tortureaza in permanenta, acest lucru poate avea un impact maor asupra psihicului sau si nu numai asupra fizicului sau. Acest copil va ajunge fie un sadic, fie un masochist atunci cand va creste mai mare. Va dori sa obtina placere din oferirea de durere.

Oricum ar fi, pana si copiii din mediile familiale bune si care au bani sau parinti iubitori pot dezvolta asemenea tulburari de comportament. De aceea, nu ar trebui sa judecam doar dupa acest criteriu si trebuie sa incercam sa rezolvam problema.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *