Care sunt criteriile care trebuie sa conteze la achizitia pieselor auto?

Care sunt criteriile care trebuie sa conteze la achizitia pieselor auto?

Piesele auto fac subiectul unei adevarate industrii. Exista milioane de masini in Romania, motiv pentru care comerciantii de piese auto au, fara doar si poate musterii. Chiar daca diversitatea este una foarte mare, alegerea pieselor auto perfecte pentru masina ta poate sa fie destul de dificila. In primul rand, exista sute de modele de masini, motiv pentru care trebuie sa te orientezi doar spre anumite tipuri de piese si in al doilea rand exista mai multi producatori, unii care ofera o calitate mai buna si altii care ofera o calitate mai slaba.

 Care sunt, asadar, criteriile care trebuie sa decida achizitia de piese auto?

Cel mai important lucru pe care trebuie sa il iei in considerare este cartea tehnica a masinii. Daca ceva nu mai functioneaza asa cum trebuie la masina ta, primul lucru pe care trebuie sa il consulti este aceasta carte. Aici vei gasi toate sfaturile de care ai nevoie si vei gasi recomandari de piese. Evident, principala recomandare este aceea de a achizitiona piese auto originale si este o recomandare foarte buna. Daca ti se par mult prea costisitoare insa, exista si numeroase firme aftermarket care iti pot oferi calitate. Trebuie doar sa tii cont si de sfaturile care urmeaza.

Magazinul este si el extrem de important. Da! In majoritatea magazinelor vei gasi aproximativ aceleasi piese, insa serviciile oferite difera. La unele magazine ai un suport de buna calitate, care te ajuta sa obtii cele mai mici preturi si cele mai bune variante, in timp ce la altele nu ai, la unele magazine ai preturi foarte bune, in timp ce la altele ai preturi mari. Pana si livrarea poate sa difere destul de mult din punct de vedere al timpului si al modului in care este efectuata, asadar, magazinul conteaza.

Brandul care produce piesele auto este al 3-lea element esential. Alege intotdeauna branduri pe care le cunosti si in care ai incredere. Daca nu cunosti niciunul, nu este nicio problema. Exista o multime de forumuri auto pe care le poti consulta si in care poti gasi sfaturile unui numar foarte mare de specialisti.

Este important sa achizitionezi piese compatibile cu masina ta si de asemenea, conteaza foarte mult sa nu te orientezi doar in functie de pret. Un pret mic iti poate aduce costuri uriase pe termen lung.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *