Captura record de heroina in Romania

Captura record de heroina in Romania

O operatiune realizata de catre procurorii DIICOT, impreuna cu alte autoritati printre care si politisti de frontiera au reusit sa captureze o cantitate impresionanta de heroina: 320 kilograme de heroina, care urma sa ajunga in Olanda.

Potrivit autoritatilor, cele 320 de kilograme de droguri de mare risc au fost descoperite la Vama Petea de la Satu Mare. Soferii care transportau drogurile au reusit sa ascunda heroina in doua TIR-uri, in rezervoarele acestora. Acesti traficanti erau urmariti de autoritati inca de acum patru ani.

Se pare ca TIR-urile veneau din Ucraina, au intrat in tara prin Vama Siret, si mergeau spre Europa Occidentala, in Olanda. Astfel, autoritatile au permis intrarea in tara a traficantilor pentru ca ulterior sa-i prinda in vama Petea. TIR-ul a fost dus intr-un hangar, iar pentru a scoate intreaga cantitate de heroina, oamenii au fost nevoiti sa taie cu un fierastrau electric rezervorul dublu, unde erau ascunse drogurile.

Potrivit unor rapoarte, valoarea heroinei ajunge la o suma incredibila de 40 de milioane de euro

Ulerior, in zona, a sosit un elicopter care a preluat marfa pentru a o transporta catre Bucuresti. Soferul TIR-ului a fost dus la audieri, iar oamenii legii au reusit sa ia legatura cu patronul firmei de transporturi pentru a-i cere cateva explicatii in legatura cu acest caz.

Drogurile se aflau ascunse intr-un rezervor dublu si sunt de provenienta ucraineana. Transportul de heroina ar fi fost pus la cale de o retea internationala care are ramificatii in Ucraina, Romania si alte state din Europa de Vest. Autoritatile au muncit mai bine de o ora pentru a scoate intreaga cantitate de droguri din locurile in care erau ascunse. Traficantii de droguri au reusit sa puna la cale toate detaliile pentru ca totul sa decurga normal, insa, spre dezamagirea lor, autoritatile au fost constiente inca de la inceput asupra acestui lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *