BBeneficiile morcovului

Se stie ca este important sa mancam zilnic legume. Morcovul este una din legumele care nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia noastra.  Cu siguranata nu toti cunosc beneficiile multiple ale morcovului.

Pe langa faptul ca mai toata lumea stie ca morcovul este bun pentru ochi el trateaza si anumite afectiuni.

Morcovul este una din cele mai bune surse de fibre. Morcovii iti imbunatatesc digestia deoarece contin Vitamina B si Magneziu, importante pentru organism.

Morcovii lupta si impotriva cancerului. Ei sunt bogati in Vitamina A si Vitamina C gasiti sub forma de beta-caroten, care este faimos in stimularea producerii celulelor albe, si care lupta impotriva celulelor canceroase si nu numai.

De asemenea morcovul te ajuta sa ai tenul mai curat si mai luminos deoarece e un supliment plin de Vitamina A. Daca mananci zilnic macar un morcov cu siguranta vei avea o piele mai sanatoasa.

Morcovii trateaza si anemia. Ei au proprietatea de a stimula producerea de hemoglobina.

Morcovii au si proprietati anti-imbatranire. Este una din cele mai bune legume care te mentine tanar.

Cand intestinele nu mai absorb corect apa, si ai scaunul mai des si lichid ,ar trebui sa mananci morcovi.  Fiind foarte bogati in fibre, ei regleaza tranzitul intestinal. Datorita pectinei, apa este retinuta si scaunul devine mai putin lichid.

De-a lungul timpului, tesuturile ochilor se degradeaza aparand uneori afectiuni interne. Cand ai  vederea  slaba si ochii iti lacrimeaza, este important sa mananci morcovi.

Morcovul este de asemenea  una dintre legumele ce are capacitati anti-inflamatoare tinand departe durerile de cap sau stomacale, dar si alte asemenea afectiuni. Indiferent de forma sub care ii mananci, acestia vor actiona acolo unde trebuie.

Morcovii nu sunt buni doar pentru afectiunile interne, ci si pentru piele ei sunt foarte recomndati.

Intrucat morcovul se bucura de numeroase beneficii ar fi recomandat sa fie consumat zilnic macar un morcov.


admin Avatar


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *