Automobile populare

Automobile populare

Minivanurile sunt masini de dimensiuni medii, mai inalte decat sedanurile sau break-urile, si sunt cunoscute mai ales pentru interioarele spatioase de care dispun. Aceste masini sunt de asemenea stiute ca vechicule cu mai multe functii sau pentru mai multe scopuri, sau cu multi-utilitati, de vreme ce sunt folosite pentru transportul de pasageri, la fel de bine ca si pentru marfa multa. In cadrul unor modele de minivan, scaunele pot fi retrase pentru a transforma masina de pasageri intr-o masina pentru marfa.

De vreme ce mai multe astfel de automobile au tractiune pe rotile din fata, nici automobilele de acest tip cu tractiune pe toate cele patru roti nu sunt uitate. Inca o trasatura a acestora este usa glisanta care face din incarcarea de marfa o sarcina mult mai simpla. Unele dintre cele mai populare astfel de modele de masini pe care le putem vedea in ziua de azi sunt: Dodge Grand Caravan, Volkswagen Routan, Kia Carnival, Hyundai Entourage, Toyota Sienna sau Honda Odyssey.

Sedanurile sunt diferite de la modelele de dimensiuni medii la modelele cu dimensiuni mari, si de obicei prezinta o structura de doua randuri de scaune cu spatii ample de asezat picioarele, spre deosebire de modelele coupe. De vreme ce doi tineri care stau in locul din spate al masinii coupe se pot simti foarte inghesuiti, doi adulti pot sta in spatele masinii de tip sedan fara probleme si cu un spatiu foarte mare pentru intins picioarele.

In special modelele de dimensiuni extinse ale masinilor de tip sedan sunt echipate cu motoare puternice si cu interioare spatioase. In timp ce masurile lor relativ mari pot face din utilizarea lor la oras un puc mai dificila, aceleasi trasaturi pot transforma aceste masini in mijloace de transport mult mai sigure si mai putin expuse la accidente. Sedanurile sunt probabil cele mai populare masini dintre toate si sunt categorizate in sedanuri de lux si in sedanuri de tip sport. Cateva exemple: Honda Accord, Toyota Camry, Subaru Legacy, Ford Taurus si seriia BMW 7.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *