Ai probleme cu calculatorul? Afla de ce!

Ai probleme cu calculatorul? Afla de ce!

In ultima perioada observi ca PC-ul tau se misca din ce in ce mai greu, iar cea mai folosita solutie de utilizatorii de PC este cea de upgrade pentru ca nu este o solutie scumpa. Totusi, de cele mai multe ori problema hard-ului nu este legata de putere ci de faptul ca PC-ul este supraincarcat. Daca iti doresti ca PC-ul sa ruleze la fel de bine ca la inceput, informeaza-te care sunt solutiile care te pot ajuta in acest caz.

In cazul in care niciuna din solutiile pe care le citesti nu te vor ajuta cu problema ta, ar fi cazul sa cureti calculatorul cu ajutorul aspiratorului- in acest fel vei determina o crestere a vitezei cu care functioneaza calculatorul.

Care sunt solutiile?

In primul rand, dezinstaleaza programele de care nu ai nevoie. Ajungi sa ai o colectie uimitoare de programe care nu iti mai folosesc la nimic, iar acest lucru poate determina o functionare mai grea a calculatorului. Pentru a scapa de ele, acceseaza “Control Panel” si incepi sa dezinstalezi ceea ce nu mai ai nevoie. Atentie insa, fa acest lucru cu grija pentru ca nu vrei sa dai delete la ceva ce ai nevoie.

Ai putea apela si la un SSD, care ar fi un instrument de mare ajutor daca PC-ul iti merge greu. SSD-urile beneficiaza de o viteza de transfer mai mare, iar acest lucru poate face ca sistemul de operare si celelalte programe sa se incarce mai repede decat te asteptai.

Daca vezi ca PC-ul tau se misca la fel de greu si dupa aceste optiuni exista posibilitatea sa ai nevoie de mai multi RAM. In momentul in care sunt rulate unele programe, calculatorul foloseste RAM. Asadar, cu cat ai mai multi RAM cu atat vor rula mai multe programe intr-un timp mai util. Fiecare placa de baza are un numar limitat de sloturi, iar in cazul in care mai ai un slot liber, poti adauga RAM.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *