Aeroporturi periculoase

Aeroporturi periculoase

A ajunge sa vezi partea uimitoare a Caraibelor implica si putin pericol, din moment ce pista de aterizare este putin mai lunga decat un avion normal. Pista incredibil de scurta este inconjurata de stanci inalte si este periculos de aproape fata de o panta abrupta, care se termina direct in ocean. Din aceste motive, aeroportul Juancho E. Yrausquin din Insula Saba devine unul din cele mai periculoase aeroporturi din lume.

Aeroportul Qamdo Bamda- Tibet

Acest aeroport este cel mai inalt aeroport construit din lume, aflandu-se la o altitudine de 4200 de metri peste nivelul marii. Chiar mai impresionant decat altitudinea la care se afla, este lungimea pistei, care are 5,5 kilometri, dar se pare ca pistele lungi sunt o necesitate pentru aeroporturile care se construiesc la altitudini mari. Zborul la o astfel de altitudine ar putea fi extrem de periculos, iar calatorii ar trebui sa se informeze asupa conditiilor de zbor inainte de a merge in astfel de locuri.

Pista de Gheata- Antarctica

Pericolele pistei de gheata au de-a face mai mult cu conditiile meteorologice, mai degraba decat cu pozitia aeroportului. Pista de Gheata este una din principalele modalitati prin care cercetatorii isi primesc proviziile. Cum sugereaza si numele sau, aici nu exista o pista de asfalt, iar intinderea de gheata este meticulos ingrijita, astfel ca aeronavele mijlocii pot ateriza aici cu usurinta.

Aeroportul Courchevel- Franta

Orasul Courchevel din Alpii Francezi, este una din cele mai cunoscute locuri pentru ski din Europa, dar se pare ca orasul si-a castigat faima mai degraba aeroportului de aici, decat datorita ski-ului. Aeroportul Courchevel nu este faimos doar pentru inaltimea incredibila la care este construit si pentru locatia bizara, ci si pentru faptul ca a jucat un rol important intr-un film cu James Bond- Tomorrow Never Dies- care l-a infatisat pe Bond cum aterizeaza un avion, cu succes, intr-un aeroport extrem de periculos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *