AAchizitia unui laptop

Cumpararea unui laptop care sa-ti indeplineasca toate necesitatile iti poate da batai de cap. Alegerea potrivita necesita o analiza amanuntita a utilizarilor potentiale. Vei avea nevoie de laptop pentru munca sau pentru distractie? Care va fi durata sa medie de utilizare zilnica? Ce buget esti dispus sa aloci pentru aceasta achizitie? Trebuie sa gasesti raspuns la aceste intrebari inainte de a cumpara ceva ce ulterior realizezi ca nu ti se potriveste.

Daca esti tot timpul pe drumuri, un notebook sau un laptop ultra-portabil este alegerea potrivita. Greutatea este redusa si indeplinesc roluri de baza precum trimiterea de e-mailuri si procesarea de text. Trebuie sa te asiguri totusi ca dimensiunea nu este o problema, majoritatea acestor dispozitive compacte au o dimensiune de 10 sau 12 inchi a ecranului. Tastatura este comprimata, prioritatea lor fiind de a le face cat mai mici si mai usoare. Daca nu va fi transportat peste tot, poti alege si o varianta mai mare, de 14 sau 16 inchi dimensiune a ecranului.

Durata bateriei este un factor important in momentul deciziei de a achizitiona un laptop. Odata ce este folosit pe teren, trebuie sa aiba si o autonomie ridicata. Majoritatea laptopurilor vin cu caracteristici si performante ridicate, dar de cele mai multe ori acestea scurteaza viata bateriei, asa ca asigura-te ca achizitionezi un dispozitiv conform necesitatilor.

Cat priveste componentele si performanta, sunt recomandate procesoare mai puternice, chiar daca implica un cost mai mare. Printre recomandari s-ar numara procesoare Intel Core 2 Duo, i3, i5, i7 si altele, sau procesoare produse de AMD care vin si ele intr-o gama larga si la aceleasi performante pot sa aiba un cost mai redus. In ceea ce priveste memoria RAM, trebuie sa aiba cel putin 1 GB, recomandat de fapt ar fi sa aiba minim 2 GB pentru o viteza mai buna a proceselor.

Porturile, conectivitatea, unitatile optice, placile video si audio sunt alti factori de care trebuie sa tii cont cand iti alegi un laptop, in functie de scopul in care va fi folosit poti merge pe ceva mai performant sau pe un laptop sau notebook de putere medie, utilizat pentru servici, editare de text, e-mail-uri, facturare sau altele.

Bugetul are rolul cel mai important. In functie de cat esti dispus sa cheltui, poti alege un produs nou, din raft, vei avea si o garantie, sau poti alege un notebook second-hand ieftin, daca locul sau persoana de la care il achizitionezi prezinta incredere. In acest caz renunti la garantie pentru a cheltui mai putin, dar ai sansa sa gasesti ceva conform nevoilor tale. Sunt multe lucruri de care trebuie sa tii cont, poate fi obositor, dar mai bine sa ai totul bine gandit decat sa te trezesti apoi cu un produs de care nu esti multumit.


admin Avatar


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *