Un cercetator australian ajuta la descoperirea unui vaccin anti- Ebola

Un cercetator australian a ajutat la identificarea a celui a ce fost descris recent, ca fiind cel mai eficient vaccin anti-Ebola, folosit pentru studii in clinicile umane.

Profesorul Manoj Gambhir de la Departamentul de Epidemiologie si Medicina Preventiva, face parte din echipa internationala care a examinat cea mai buna metoda de a efectua acest studiu in Africa de Vest, cu scopul de a opri dezvoltarea viitoarelor focare al acestu virus devastator.

Aceasta lucrare vine ca raspuns a Organizatiei Mondiale de Sanatate, care se confrunta cu intrebari dificile cu privire la criza recenta, care a ucis mai mult de 11.000 de persoane.

Doctorul Gambhir a facut parte din acest studiu de acum sase luni, si a declarat ca a incercat o abordare noua in acest caz. Abordarea consta in utilizarea unei simulari pe calculator, pentru a incerca sa determine daca vaccinul propus pentru testare este unul corect. Cercetatorii au testat vaccinul atat in Africa de Vest, in Sierra Leone cat si in Liberia, pentru a putea stabili daca vaccinul testat are eficienta sau nu.

Oamenii de stiinta au folosit harti pentru a observa raspandirea virusului, apoi au determinat care ar putea fi cei mai buni candidati pentru acest vaccin. Acest lucru mai este cunoscut si ca un studiu de control, iar Dr. Gambhir a declarat ca aceasta metoda a fost mult mai eficienta decat sa testeze vaccinul pe populatii imense din fiecare tara.

O caracteristica speciala a focarului de Ebola a constat in faptul ca aceasta nu a fost unifom distribuita in tari precum Guineea, Sierra Leone si Liberia. Repartitia a fost una inegala in aceste tari, iar caracteristicile acesteia s-au schimbat foarte mult in timp. Asadar, avand in vedere schimbarea pozitiei geografice dar si a caracteristicii temporale de care depind modificarile acestei afectiuni, se poate impune un proiect de proiectare prin care se pot da vaccinuri persoanelor care se afla in anumite locuri.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *