Primii pasi in afaceri

http://web3.protv.ro/assets/incont/2013/10/21/image_galleries/37160/cum-obtii-finantare-pentru-afacere-cand-banca-nu-ti-da-credit-ce-este-un-business-angel-si-cum-il-convingi_size9.jpgCati dintre voi nu si-au imaginat ca au propria afacere? Fara un sef care sa te bata la cap, cu o echipa foarte talentata si clienti care sa se calce in picioare sa va cumpere produsele? Fiind intr-o asemenea postura parca e mult mai usor sa te trezesti la 6 dimineata, sa iei deciziile si sa pastrezi recompensa. Ideea e ca fantezia incepe de undeva din zona de mijloc, nu include inceputul care de cele mai multe ori este foarte greu. Nu include pierderile calculate, profitul care nu apare decat abia dupa un an, munca de 16 ore pe zi uneori, sau clientii dificili pe care nu poti sa ii pierzi in ciuda faptului ca sunt foarte enervanti. A-ti incepe propria afacere poate aduce mari recompense, si daca stelele se aliniaza in favoarea ta, poate aduce si profit, dar nu este ceva de desconsiderat sau de tratat cu superficialitate.

Sunt cateva intrebari pe care trebuie sa ti le pui si cateva chestiuni pe care trebuie sa le lamuresti. Astfel, un intreprinzator trebuie sa aiba initiativa, sa poata lua decizii, dar sa poata fi si cel sacrificat, sa-si asume raspunderea pentru aceste decizii. Fii sincer cu tine si spune-ti daca esti dispus sa iti dublezi programul de munca, daca esti dispus sa iei decizii chiar daca nu e nici o solutie favorabila, daca esti dispus sa platesti intai datoriile si creditorii, inainte de a-ti lua plata proprie.

O afacere din ziua de astazi va trebui sa debuteze in mediul online. Aceasta parte pare sa aiba cel mai mult succes, mai ales in ziua de astazi. Recomand it exclusiv pentru infiintarea unui site.

Trebuie sa iti cunosti si talentele. Multi incep afaceri proprii pentru ca se considera buni la un anume aspect. Trebuie sa te asiguri ca esti foarte, foarte bun. Ca faci acel lucru perfect. Nu trebuie sa fie un talent palpabil. Trebuie doar sa existe. Cauta bani – odata ce te-ai hotarat in aceste privinte, trebuie sa iti dai seama cum poti scoate si bani. Cauta o modalitate de a-ti prezenta talentul intr-un asa fel incat oamenii sa realizeze ca le este absolut necesar.

Fa-ti temele! Odata rezolvate anterioarele, inainte de a incepe propriu-zis afacerea, verifica si piata, si concurenta, afla ce licente si ce autorizatii iti sunt necesare, ce legi iti reglementeaza activitatea, ce inspectii si certificari sunt necesare si gaseste timpul sa le rezolvi pe toate. Daca ai terminat toate acestea, felicitari! Ai facut primul pas in a invata cum sa incepi o afacere. Acum mai trebuie doar sa gasesti o locatie pentru birouri, trebuie sa te ocupi de website, trebuie sa concepi caietele de sarcini si fisele postului pentru angajati, mai e necesar si un plan de afaceri, gasirea unei finantari, alocarea unui buget pentru promovare… si apoi la munca!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *