Prietenii virtuali nu iti sar in ajutor

Se intampla in viata ca unele aplicatii de internet sa ne ajute iar altele sa nu ne fie de nici un real folos, pentru ca implica doar un contact virtual intre participanti, motiv pentru care nu putem fi siguri de abilitatile unor persoane, precum nu putem fi siguri de caracterul acestora.

Comunicare in mediul virtual

Cei mai multi care aleg sa comunice in mediul virtual trebuie sa ia in considerare ca o relatie virtuala nu se compara cu una reala, pentru ca de cele mai multe ori, prietenii virtuali nu iti sar in ajutor atunci cand ai avea nevoie. Imposibilitatea de a intra in legatura atunci cand suntem intr-un mare impas este probabil cel mai mare dezavantaj de a forma si mentine legaturi virtuale.

Sa luam de exemplu o situatie reala: vorbesti zi de zi cu peste 20 de persoane, fie prin intermediul relatiilor sociale, fie prin apeluri telefonice, persoane care pot sta in celalalt capat al tarii sau al continentului si se intampla sa ai un accident. Cati dintre acestia te pot salva si te pot ajuta cu un lucru, fie el si minor?Probabil nici unul.

Probabil mediul online este benefic mai ales pentru acei studenti care invata in zone indepartate si care se simt singuri si incearca prin intermediul internetului sa se simta mai aproape de casa, de familie si prieteni.

Pentru cei care nu iau in considerare si aspectele negative ale unei comunicari virtuale este bine sa le spunem ca o conversatie cu un strain poate avea intentii rele, atunci cand partenerul de conversatie nu dezvaluie informatii despre el si incearca pe cat posibil sa afle cat mai multe informatii de la celalalt. Din acest punct de vedere, cel mai bine este sa nu dezvaluim informatii personale, precum adresa noastra, numarul de telefon, date de contact si este bine pe cat posibil sa pastram o confidentialitate a datelor personale pe cele mai multe site-uri online.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *