Metode de a imbunatati mobila veche sau de a o decora pe cea noua

Cu totii ne dorim sa avem locuinte moderne cu mobila de calitate pe bani putini. Cand ne mutam de exemplu, vrem sa o luam de la capat, sa achizitionam mobila noua si totusi sa nu cheltuim de sa ne sara capacele si sa nu mai avem ce manca, dupa care mai e rostul? Si, de asemenea, cred ca majoritatea oamenilor prefera sa aibe un element deosebit in locuinta lor. Exista o rezolvare pentru ambele probleme, si anume folosirea de folii autoadezive.

Foliile autoadezive sunt bucati de autocolant facute dintr-un material mai bun si rezistent care nu poate fi deteriorat la cea mai mica atingere si se gasesc in multe magazine de mobila. Nu sunt la fel ca stickerele autoadezive deoarece se folosesc pe suprafete mai mari de material, cum ar fi dulapuri sau usi, insa pot fi si decupate, dar nu prea are sens. Este mai simplu sa modernizezi mobila veche decat sa cumperi alta noua. Sau si mobila noua poate fi imbunatatita prin adaugarea de folii autoadezive, daca cea veche este irecuperabila.

Daca ar fi sa luam o masa obisnuita, de lemn, si ne-am trezi intr-o zi ca modelul ei este plictisitor, asta nu inseamna ca ea trebuie aruncata, ci ca poate fi retusata. Ea poate fi infasurata intr-o folie metalica, sau intr-una cu modelul altui lemn, sau chiar o folie cu un cu totul alt model, cum ar fi florile. In orice caz, ar fi ceva nou, iar daca si modelul nou va deveni candva plictisitor, se poate aplica alta folie, cu un minim de efort si bani.

Foliile autoadezive, fiind de mai multe tipuri, pot fi folosite si pentru a crea un nou stil de mobila. De exemplu, daca usile unui dulap sunt oglinzi, exista folii putin transparente care pot fi lipite in linii de diferite grosimi, dar prin care sa se vada totusi. Acesta ar fi un model mai rar intalnit si care ofera un aspect modern. De asemenea, usile normale pot fi imbunatatite cu ajutorul foliilor autoadezive, ori pentru a schimba aspectul materialului din care sunt confectionate, ori pentru a le oferi un model cu totul nou. Iar, in continuare, depinde de imaginatia fiecaruia ce vrea sa faca cu ce tip de folie.

Foliile sunt cea mai simpla si ieftina metoda de a infrumuseta aspectul unei locuinte si nu au cum sa dea gres, deoarece pot fi inlaturate sau schimbate daca rezultatul nu este cel dorit.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *