Masurarea tensiunii electrice

Osciloscopul este aparatul care ajuta la masurarea tensiunii electrice variabile care are o anumita frecventa. Acesta poate masura atat o tensiune, cat si mai multe in acelasi timp.

Pentru prima data in istorie, osciloscopul apare la Strasbourg in 1897, datorita fizicianului Karl Ferdinand Braun. Osciloscopul modern a fost realizat de Allen DuMont.

Ca si utilizare, osciloscopul serveste la masurarea si observarea unor semnale electrice, de cele mai multe ori tensiuni, provenite din circuite electrice. Parametrii cei mai importanti care sunt masurati de un osciloscop sunt frecventa semnalelor periodice, timpul de crestere sau de descrestere de la un puls la altul, intarzierea relativa de la un semanl la altul, durata unui puls si factorul de umplere al unui semnal dreptunghiular.

Astfel, acum exista atat osciloscoape de laborator, care sunt folosite doar intr-un loc anume pentru teste mai ample, dar si osciloscoape portabile, care pot fi duse la circuit, daca acesta nu poate fi mutat. In acest mod, masuratorile pot fi facute din mai multe locuri.

Capabilitatile unui osciloscop de laborator sunt mut mai impresionante, acestea putand sa masoare dispozitive si motoare trifazacice, depanare completa a motoarelor, conversie tensiune  linie sau faza, si multe alte capacitati in plus fata de cele ale unui analizator de motoare.

Atat osciloscoapele portabile, cat si cele de laborator se gasesc pe site-uri de specialitate, care se ocupa in special cu acest tip de produse.

Este recomandabil sa achizitonati produse de specialitate de la compani de specialitate, care se pricep foarte bine in acest domeniu, si care isi pot filtra produsele pe care le vand, scotand astfel doar lucrurile care chiar sunt bune.

In concluzie, daca doriti sa achizitionati un osciloscop de calitate, puteti accesa domeniul online si sa cautati prin gamele variate de produse produsul care se potriveste cel mai bine cu cerintele dumneavostra. In acest mod, puteti sa cautati intr-un mod confortabil, relaxant, de pe un site de specialitate care sa confere toate informatiile necesare despre produs, inclusiv poze, in asa fel incat sa faca treaba clientului foarte usoara. In plus, produsele pot fi livrate chiar acasa la clienti.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *