Inventiile femeilor

Cum ar arata lumea acum daca nu ar exista Wi-Fi sau GPS? Fara existenta unor femei, lumea ar putea fi un loc mult mai periculos. Mai putin sigur. Mai putin interesant. Sticla ochelarilor ar fi putut fi neclara, filmele nu ar fi aratat la fel… Intre anii 1790-1984, aproape 1.5% din inventiile din lume au luat nastere datorita ideilor fabuloase a unor femei. Astazi, acest numar a crescut la 20%, iar intr-o lume plina de neasteptat, astfel de inventii ies in evidenta cel mai mult. Inventiile sunt fascinante si apar dupa ani, decenii sau chiar secole de evolutie a speciei umane. Totusi, exista femei care au contribuit foarte mult si la evolutia tehnologiei, iar fara inventiile acestora, lumea ar fi fost un loc mult mai diferit fata de ceea ce stim acum.

Iata care sunt cele mai spectaculoase inventii realizate de femei

Masina de spalat vase- Josephine Cochran a fost o femeie foarte bogata si care isi desfasura majoritatea petrecerilor acasa. Insa, dupa ce evenimentele se incheiau, femeia ramanea cu dezordinea din casa, astfel ca servitorii sai aveau de spalat mari cantitati de vase. In 1850, Joel Houghton a proiectat o masina de spalat la mana pentru vase, insa L. A. Alexander a imbunatati acest mecanism- cu toate ca ambele mecanisme nu au avut niciun folos. In momentul in care sotul lui Josephine a murit, aceasta a devenit motivata si a incercat sa isi creeze propria masina de spalat. Astfel, aceasta a creat o masina cu compartimente separate pentru farfurii, cani si castroane, proiectul sau fiind primul care a folosit presiune cu apa.

Vesta antiglont- Stephanie Kwolek a fost un chimist la DuPont pentru mai bine de 40 de ani. Aceasta a dezvoltat fibra sintetica Kevlar in anul 1965, Kevlar fiind de cinci ori mai puternic decat otelul, iar astazi, aceasta fibra uimitoare este folosita in mai mult domenii de aplicare. In prezent, este utilizata ca armura pentru personalul militar, cum ar fi casti, masti sau veste de protectie. De asemenea, fibra Kevlar este utilizata si in muzica, deoarece are proprietati acustice excelente.

Limbaj de programare pe calculator- Grace Hopper a fost lider si inovator in limbajul de programare pe calculator. „Programming Language” reprezinta elementul cheie in ceea ce priveste computer software, prin intermediul caruia oamenii „spun” computerilor ce sa faca. Grace Hopper a lucrat ca programator pe primul computer, dezvoltand foarte mult conceptele din aceste domenii. De asemenea, aceasta a dezvoltat si termenii „compuer bug” sau „debugging”, in fixarea problemelor de calculator.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *