Intelegem cum trebuie Craciunul?

Toata lumea iubeste Craciunul, aceasta fiind perioada in care membrii familiei se aduna si sarbatoresc impreuna cea mai linistita perioada a anului. Magazinele sunt aranjate deja cu beculete colorate, spiritul Craciunului incepand sa se promoveze din ce in ce mai repede in fiecare an. Cu toate acestea, nu foarte multi oameni stiu care este semnificatia reala a Craciunului.

Exista o poveste crestina care sustine ca parintii unui copil nou nascut primeau invitati dupa invitati in casa lor pentru a-l sarbatori pe cel mic. Toata lumea era fericita si cu o stare de spirit potrivita, asta pana cand parintii au observat ca copilul lor lipseste. Parintii, alaturi de invitati au inceput sa-l caute pe cel mic, insa acesta a murit sufocat de hainele invitatilor. Ei bine, aceasta poveste descrie perfect modul in care oamenii sarbatoresc Craciunul in zilele noastre. Prinsi de nebunia cumparaturilor si a cadourilor, crestinii uita care este adevarata semnificatie a Craciunului: Nasterea lui Iisus. In general, traditia spune ca in seara de Craciun, portile cerurilor se deschid, iar credinciosii pot sa il vada pe Dumnezeu cum sta asezat la masa alaturi de alti sfinti si ingeri.

Cine profita de Craciun?

Dar, pentru marile magazine nu mai conteaza ce anume se sarbatoreste daca acest lucru le aduce venituri. Astfel, in perioada Cracciunului, retailerii declara ca cifra lor de afaceri creste si pana la 20-30% in luna cadourilor. Pentru ca este o sarbatoare in familie, membrii familiei isi fac cadouri intre ei, acesta reprezentand momentul cel mai oportun unde marile magazine intra in scena. Fiecare vrea sa isi surprinda persoanele iubite cu o mica atentie de Craciun, insa prea putini tin cont de ceea ce cumpara, „ideea e sa fie ceva”.

Din pacate, oamenii au transformat ziua nasterii lui Hristos intr-un comert ieftin, ca la piata, unde vanzatorul pacaleste si clientul este multumit, relatie acceptata pentru ca toata lumea are de castigat in definitiv.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *