Este omul condus de violenta?

Omul este un animal ipocrit. Unii ar spune ca am aduce o insulta la adresa lui Dumnezeu daca zicem ca omul este un animal, deoarece Dumnezeu a dat nastere unei diferente foarte mari intre oameni si animale. Aceasta diferenta consta in abilitatea oamenilor de a gandi, a intelege, a descoperi si de a aduce o schimbare revolutionara. In ciuda acestor lucruri, se pare ca exista unele instincte animale in interiorul oamenilor.

Un om poate fi cel mai fericit de pe pamant, atat timp cat lumea se invarte in jurul lui si ii sunt indeplinite toate dorintele. Insa, acelasi om poate deveni foarte agresiv atunci cand soarta nu este de partea lui. In acest moment, acest om isi doreste ca toata lumea sa ia foc, singura lui ambitie fiind caracterizata de violenta. Violenta poate lua mai multe forme: poate deveni fizica sau verbala, omor in masa, distrugeri si multe altele. Unui om nu ii trebuie foarte mult pentru a-si indrepta atentia catre violenta.

Se ridica o alta intrebare: de ce suntem manipulati de violenta?

Violenta din zilele noastre se refera foarte mult la folosirea munitiei. Munitia necesita praf de pusca, iar in momentul in care un glont este tras in aer, o multime de gaze nocive sunt eliberate in mediul inconjurator. Nu mai este nevoie sa mentionam exploziile care au loc cu ajutorul bombelor. Cu totii suntem constienti de raul pe care armele le pot aduce omenirii, dar si mediului inconjurator. Istoria aminteste momentele petrecute la Nagasaki si Hiroshima, in care mediul de acolo se afla inca sub influenta exploziei atomice.

Tot ceea ce facem in zilele noastre sunt impartite in doua categorii: ori e bun, ori e rau. Violenta inseamna ca oamenii pot suferi de pe urma unor actiuni, iar in momentul in care ranim pe altcineva, consideram ca facem un lucru rau. Asadar, daca oamenii doresc sa fie condusi de violenta, in cele din urma vom suferi de pe urma acestui lucru.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *